YOKOHAMA, Japonsko – Nissan dnes predstavil najnovší Nissan LEAF, ďalší model z evolúcie elektrických áut s nulovými emisiami. LEAF bol znovuobjavený , kombinuje nový dynamický dizajn a pokročilé technológie, ktoré zjednodušia aktivitu za volantom.

„Nový Nissan LEAF poháňa Nissan Intelligent Mobility, ktorý je hlavnou stratégiou značky pre budúcnosť spoločnosti Nissan,“ povedal prezident a výkonný riaditeľ spoločnosti Nissan Hiroto Saikawa. „Nový model Nissan LEAF s vylepšeným rozsahom, v kombinácii s vývojom autonómnej technológie pohonu, ako je ProPILOT Park, a jednoduchým ovládaním systému e-Pedal, posilňuje vedúce postavenie spoločnosti Nissan EV, ako aj rozšírenie celosvetových EV. Má tiež silné stránky, ktoré budú predstavené pri budúcich modeloch Nissan. “

Najmodernejší elektronický pohon ​ Nový model Nissan LEAF má prejsť na jedno nabitie 400 km, čo umožňuje vodičom cestovať dlhšie a bezpečnejšie. Nová elektronická pohonná jednotka dodáva výkon 110 kW a krútiaci moment 320 Nm, čo zlepšuje akceleráciu a radosť z jazdy.

Vyvinuté aj nezávislé technológie pohonu​ Najnovší systém je vybavený technológiou pohonu ProPILOT, ktorá sa dá použiť pri jazde v jednom pruhu na diaľnici. Ponúka tiež ProPILOT Park. Ak je v aute aktivovaná táto technológia, ovláda riadenie, zrýchlenie, brzdenie, zmenu radenia a parkovaciu brzdu, aby sa vozidlo dostalo automaticky na parkovacie miesto. Umožňuje vodičovi zaparkovať bezpečnejšie a jednoducho, a to aj pri paralelnom parkovaní.

e-Pedal na zníženie stresu​ Nová revolučná technológia elektronického pedálu LEAF mení spôsob, akým ľudia preraďujú. Umožňuje spustenie, zrýchlenie, spomalenie a zastavenie pre vodiča zvýšením alebo znížením tlaku na plynový pedál. Keď je plynový pedál úplne uvoľnený, regeneračné a trecie brzdy sa automaticky aktivujú, čo spôsobí úplne zastavenie vozidla. Auto drží svoju polohu, dokonca aj na strmých zjazdovkách, až kým sa plynový pedál opäť nestlačí. Rýchla reakcia systému e-Pedal maximalizuje radosť z jazdy.

Exteriérový dizajn – elegantná silueta a ,,cool tech“ postoj​ Nový dizajn modelu Nissan LEAF obsahuje nízky, elegantný profil, ktorý mu dáva ostrý, dynamický vzhľad. Známe dizajnové prvky značky Nissan zahŕňajú lampy v tvare bumerangu a vpredu V-motion. Priehľadná mriežka v modrej modrej farbe a modrá lišta zadného nárazníka identifikujú vozidlo ako Nissan EV.

Návrh interiéru – prvotriedne prostredie s čistým, uvoľneným, high-tech pocitom​ ​ Nová kabína Nissan LEAF je zameraná na vodiča s čelným panelom vo forme „kĺzavého krídla“. Kombinuje vynikajúce využitie priestoru s funkčnosťou. Interiérový dizajn vytvára uvoľnené prostredie a prvotriedny pocit kvality vďaka starostlivo vybraným materiálom. Vibračné modré šitie sedadiel, prístrojovej dosky a volantu bolo zabudované ako symbol elektrických vozidiel značky Nissan. 7-palcový, plne farebný (TFT) displej bol prepracovaný tak, aby vyzdvihol kľúčové funkcie, ako sú bezpečnostný ukazovateľ technológie bezpečnostného štítu a informácie o zvuku a navigačnom systéme. Apple CarPlay bol tiež pridaný.

Pre zákazníkov, ktorí chcú viac vzrušenia a výkonnosti, Nissan tiež ponúkne verziu s vyšším výkonom a dlhším dosahom za vyššiu cenu v roku 2018 (načasovanie sa môže líšiť podľa trhu).

Nová Nissan LEAF sa začne predávať 2. októbra v Japonsku. Model je určený na dodávky v januári 2018 v USA, Kanade a Európe. Aktuálna cena, momentálne pre japonský trh, je približne 24 000 €.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokOmladená dvojdverová trieda S sa už pomaly pripravuje na Frankfurt.
Nasledujúci článokAlpina D5 S – nový najrýchlejší diesel sveta.