Domov Elektromobilita Hybridný športovec: Cupra Leon sa predstaví už za pár dní

Hybridný športovec: Cupra Leon sa predstaví už za pár dní

Približne mesiac dozadu sme spoznali novú generáciu populárneho Seatu Leon. Športové vyhotovenie Cupra, ktoré bolo taktiež veľmi obľúbené, sme však ešte nemali možnosť vidieť. Automobilka nás ale dlho čakať nenechá. Už 20. Februára totiž príde na svet špičkový Cupra Leon.

CUPRA Leon
Zdroj: CarScoops.com

Novinka od dnes už samostatnej značky Cupra je za rohom. Slovo Seat by ste v jej názve hľadali len márne. S materskou automobilkou má však samozrejme veľa spoločného. V nasledujúcom týždni Cupra slávnostne otvorí svoju centrálu Cupra Garage premiérou nového modelového radu Leon, vrátane cestných a závodných modelov. Ostrý model bude po prvý raz k dispozícii aj s vysoko výkonným pohonom plug-in hybrid.

Značka sľubuje, že pôjde o najfascinujúcejší automobil, ktorý zišiel z ich výrobnej linky. Okrem toho má vytvoriť nové štandardy v mnohých oblastiach. Vyrábať sa bude ako hatchback aj ako kombi Sportstourer s dynamickým dizajnom. Vzhľadom sa bude odlišovať od svojich konkurentov a prinesie niekoľko vysoko výkonných motorov. Nový model Cupra Leon bol vyvinutý s ambíciou, aby sa stal referenčným bodom v segmente. Okrem cestných verzií sa predstavia aj závodné špeciály Competición a e-Racer.

Konkrétne parametre čerstvého agregátu zatiaľ neboli oficiálne potvrdené, no podľa únikov by malo ísť o 1,4-litrový štvorvalec. Ten bude spolupracovať s elektromotorom a kombinovaný výkon by mal byť 180 kW (245 konských síl). Dojazd na čisto elektrický pohon by pritom mohol byť približne 55 kilometrov. Pre najnáročnejších má prísť aj čisto benzínový variant „R“. „Leon CUPRA bol bestsellerom, z jeho ostatnej generácie sa predalo takmer 44.000 kusov,“ povedal Wayne Griffiths, CEO CUPRA. „Uvedením nového modelu CUPRA Leon posilníme značku CUPRA tým, že jej dáme veľmi symbolický automobil. CUPRA Leon novej generácie bude kráľom všetkých Leonov.“ Verejnosť si bude môcť pozrieť novinku po prvý krát na autosalóne v Ženeve, ktorý sa uskutoční 5.-15. Marca.

Aktuálne z Frankfurtu 2019: CUPRA Tavascan Concept je stelesnením elektrickej dynamiky

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokKoronavírus môže spôsobiť globálnu automobilovú krízu
Nasledujúci článokModernizovaný Hyundai i30 dorazí aj ako ostro tvarované kombi