Mnohých fanúšikov silných áut určite pred časom potešila správa, že Seat sa rozhodol zo svojej divízie Cupra urobiť samostatnú automobilku. Tá za svoju krátku históriu stihla ukázať koncept Formentor, ktorý na seba pútal pozornosť na tohtoročnom autosalóne v Ženeve. Podľa mnohých indícií, je práve tento koncept predzvesťou úplne nového Leonu, ktorý by sa mal svojej svetovej premiéry dočkať v rovnakom čase ako Golf. 

Španieli narozdiel od svojej nemeckej “konkurencie” nespia na vavrínoch a na príchod svojho najdôležitejšieho modelu už začínajú upozorňovať. Fanúšikov lákajú na neznáme vozidlo, ktoré je zachytené na krátkom spote od športovej automobilky Cupra. S veľkou pravdepodobnosťou sa bude jednať práve o nový Leon. Aj keď na videu toho veľa nevidno, z tvarov karosérie sa dá jednoznačne určiť, že sa jedná o malý kompakt.

https://www.youtube.com/watch?v=xJbwPjxo0Qs

Cupra by pritom mala byť akousi pomyselnou čerešničkou na torte v ponuke nového Leonu. Spot taktiež odhaľuje, že automobil ponesie veľmi ostro rezanú prednú časť, v ktorej sa budú nachádzať svetlomety podobné tým, ktoré má Tarraco či už zmieňovaný Formentor. Dalo by sa teda povedať, že nový Leon ponesie skutočne odvážne tvary a jeho primárne zameranie bude na výkon a dynamickú jazdu. Vo videu taktiež môžeme vidieť, že automobil ukazuje svietiace logo, čo by bola v podaní Seatu skutočná exkluzivita. Nebudú samozrejme chýbať ani značne zastúpené diely vytvorené z uhlíkových vlákien či športovo tvarované disky kolies.

Test SEAT Leon Visio, zopár kompromisov pre podarený kombík

Už dávnejšie sme Vám priniesli informáciu, že Leon by mal byť vôbec prvým autom svojej triedy, ktoré prinesie koncept dynamických brzdových svetiel. Tie budú mať za následok hlavne zvýšenie bezpečnosti a viditeľnosti vozidla pri brzdení. Okrem toho by sme sa mali dočkať výrazne modernejších technológií ako je tomu v súčasnej generácii. Veľkú časť týchto technologických vychytávok pritom bude Leon zdielať so svojim koncernovým súrodencom VW Golfom. Ten by mal byť podľa zákulisných informácií doslova technologickou špičkou. Automobilka Seat samozrejme nezabudne ani na bežne zmýšľajúcich ľudí. Leon okrem výbavy Cupra bude dostupný aj v konvenčnejšom spracovaní. Samotný Leon by nás mohol prekvapiť už na tohtoročnom autosalóne vo Frankfurte odkiaľ Vám samozrejme prinesieme všetky najzaujímavejšie informácie.

Zdroj: SEAT

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokTest BMW X6 40d, robustný filantrop s nočným videním
Nasledujúci článok8 bodov čo robiť v prípade dopravnej nehody v zahraničí!
Som študentom Fakulty Elektrotechniky a Informatiky STU. Vo svojom voľnom čase sa venujem najmä technologickým novinkám z oblasti IT a autonómnych technológií. Sledovanie noviniek a pokrokov v automobilizme patrí medzi moje najväčšie koníčky. Najviac častu trávim sledovaním koncernu VW a taktiež elektromobilitou a vecami s ňou spojenými.