Domov News Na Manhattane havaroval vzácny superšport

Na Manhattane havaroval vzácny superšport

superšport Mirage GT havária Manhattan
Zdroj: Daily Mail

Ako to dopadne, keď sa zmieša veľké ego, drogy a malý rozum? Pravdepodobne škodou za niekoľko desiatok tisíc eur a virálnym videom. V týchto dňoch totiž svet obletela správa, ktorá hovorí, že v koronavírusom sužovanej Amerike sa podarilo vodičovi „rozstreliť“ extrémne vzácny superšport. A to priamo v uliciach Manhattanu!

Za celým incidentom stojí Benjamin Chen, ktorý sa považuje za zakladateľa tamojšej veľmi obľúbenej série pretekov GoldRush Rally. Ten zo svojho extrémne vzácneho Porsche 980 Carrera GT, ktorý prešiel rukami nemeckých úpravcov urobil takmer šrot. Pod vplyvom alkoholu a drog totiž nezvládol riadenie a svoj superšport vrazil priamo do zaparkovaného vanu od Toyoty a okrem ešte poškodil minimálne ďalších 5 zaparkovaných áut. Nehodu sa podarilo zachytiť chodcom na ulici 11th Avenue v meste New York. Auto napokon skončilo „odparkované“ na 44. ulici. Ak sa pozrieme do máp zistíme, že pred úplným zastavením prešiel zdrogovaný vodič s autom pomerne slušnú vzdialenosť.

Gemballa Mirage GT 1 of 25 | Crash in NYC New York City | all the Videos

Gemballa Mirage GT, ktorá bola jedným z 25 upravených Porsche 980 Carrera GT na svete sa tak v priebehu pár okamihov stala takmer nepojazdnou. Navyše, aby toho nebolo málo, samotný šofér chcel po náraze s autom ujsť. Bohužiaľ jediná funkčná časť, ktorá z auta zostala bol jeho vyladený motor. Desaťvalec s objemom 5,7-litra uložený v strede za sedadlami dával v tejto verzii výkon až 670 koní. Slušná hodnota dokázala Mirage GT rozhýbať z 0 na 100 km/h v priebehu 3,7 sekundy. Maximálna rýchlosť sa pohybuje okolo 335 kilometrov za hodinu. Bohužiaľ je viac ako pravdepodobné, že sa auto už nepodarí zachrániť a svet tak príde o jeden z technických unikátov.

Vodiča okamžite po nehode zatkla polícia a momentálne zostáva zatvorený vo väzbe. Pri nehode sa našťastie nikomu, okrem auta, nič nestalo. Povesť Benjamina Chen však pravdepodobne dostala poriadnu ranu rovnako ako jeho ego. Najsmutnejšie na celom prípade je to, že auto nekontrolovateľne prechádzalo aj kúsok od Javits Center, ktorý je v týchto dňoch premenený na dočasnú nemocnicu a je v ňom umiestnených 2500 pacientov spolu so zdravotníkmi. Našťastie teda incident nemal vážnejšie následky.

V Pražskom tuneli zhorelo mimoriadne vzácne Lamborghini

Zdroj: Daily Mail

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokMazda potichu oslavuje 100 rokov, na začiatku vyrábali drevo. Čo všetko dala svetu?
Nasledujúci článokAk máte auto na lízing, budete môcť opakovane požiadať o odklad splátok
Som študentom Fakulty Elektrotechniky a Informatiky STU. Vo svojom voľnom čase sa venujem najmä technologickým novinkám z oblasti IT a autonómnych technológií. Sledovanie noviniek a pokrokov v automobilizme patrí medzi moje najväčšie koníčky. Najviac častu trávim sledovaním koncernu VW a taktiež elektromobilitou a vecami s ňou spojenými.