Domov News Hyundai i20 N sa stane realitou, testy sú v plnom prúde!

Hyundai i20 N sa stane realitou, testy sú v plnom prúde!

Domnienky sa stávajú realitou a Hyundai i20 N je za dverami. Ostra verzia kompaktného modelu by sa svetu mohla ukázať už tento rok

Prototyp úplne nového ostrého modelu Hyundai i20 N sa podrobil náročnému testovaniu v extrémnych podmienkach na zamrznutom jazere vo Švédsku.

Najmenšieho zástupcu N divízie by mal poháňať preplňovaný benzínový štvorvalec s objemom 1,6 litra. Samotný výkon by mohol byť na úrovni 200 koní a krútiaci moment zhruba do 300 Nm. Hyundai i20 N by sa tak stal priamym konkurentom pre modeli ako Polo GTI, Ibiza FR či Fiesta ST.

Dočkať by sme sa mohli aj automatickej prevodovky, tieto informácie však zatiaľ nie sú potvrdené. Hyundai však chystá aj ďalšie športové modely s prívlastkom N. S najväčšou pravdepodobnosť sa dočkáme aj SUV modelov Kona N a Tucson N. Príchod Tucsonu N nám napovedá verzia N-Line aj niektoré vyjadrenia predstaviteľov automobilky.

Kona N bola už niekoľko krát zachytená na špionážnych fotografiách. Športový crossover by mohol dostať rovnaký motor ako Hyundai i30 N, čiže preplňovaný benzínový štvorvalec s objemom 2,0 litre. Výkon však prevdepodobne narastie na hodnotu rovných 300 koní.

Zdroj: motor1.com

Po obrovskom úspechu modelov i30 N a i30 Fastback N vyvíja Hyundai aj vysoko výkonnú verziu svojho najnovšieho európskeho modelu, úplne nového i20 N. Rovnako ako v prípade iných modelov N, aj i20 N bude pripravený na športovú jazdu na okruhu aj na bežnú, každodennú jazdu ulicami miest. Viac informácií o automobilka zatiaľ nezverejnila.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 1

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokAudi Q4 e-Tron vstúpi na trh už budúci rok s príťažlivou cenou
Nasledujúci článokŠkoda Enyaq iV predstavuje návrat k pohonu zadnej nápravy