Domov News Takto bude vyzerať nové BMW radu 4! Ľadvinky neskrýva

Takto bude vyzerať nové BMW radu 4! Ľadvinky neskrýva

bmw 4

Je to tu! Už čoskoro oficiálne uvidíme nové BMW radu 4. Ešte pred oficiálnou premiérou však unikli špionážne zábery, ktoré odhaľujú, ako bude auto reálne vyzerať. 

Po dlhých siedmych rokoch produkcie nastáva čas, aby bolo aktuálne BMW radu 4 nahradené nasledovníkom. Rada 4, ktorá vznikla ako coupé verzia “trojky” v roku 2013 od svojho počiatku ponúkala širokú ponuku motorov, čím dokázala uspokojiť klientelu, ktorej boli krivky rady 3 už archaické. Nová generácia prinesie osvieženie potrebné pre zachovanie silnej pozícií na trhu.

Rovnako ako je tomu pri ostatných nových modeloch BMW, ani radu 4 neobišiel nešťastný osud medzigeneračný nárast ľadviniek. Tie, ktoré môžete vidieť na špionážnych fotografiách sú podľa môjho skromného názoru až monštruózne. Na rozdiel od iných renderov či “špionážnych fotografií”, tieto fotografie zachytávajú rad 4 v podobe v akej sa dostane do showroomov. Okrem podobnosti s aktuálnym BMW radu 3 sa nezaprú ani gény modelu X4.

Ešte predtým, ako boli zverejnené tieto fotografie, putovali po fórach rôzne rendery a klebety o tom, že trend rastúcich obličiek rad 4 obíde. Aj keď ja osobne by som nové BMW s takýmito ľadvinkami veľmi uvítal, cieľová skupina má asi iné preferencie. Podľa šéfdizajnéra značky Domagoja Dukeca sú ľadviny historický prvok značky odkazujúci až na ikonický model 328 z tridsiatych rokov minulého storočia.

Oficiálne predstavenie radu 4 sa uskutoční už v najbližších dňoch, verzie Cabrio a Gran Coupé prídu neskôr. Rovnako môžeme rátať aj s príchodom športovej verzie M4, ktorá bude disponovať radovým šesťvalcom z modelu X3 M. Vďaka platforme CLAR, na ktorej je postavené aj nové BMW radu 3 bude štvorka dostupná ako zadnokolka či štvorkolka. Zdieľaná platforma znamená aj to, že ponuka pohonných jednotiek, stupňov výbavy či interiérových prvkov bude takmer na chlp zhodná s už spomínanou trojkou. Keďže rad 4 bol vždy orientovaný viac športovo, môže sa stať, že motory budú adekvátne ladené. Navyše, automobilka nezamietla ani to, že ku obom modelom čoskoro predstaví aj ich plug-in hybrid.

BMW M235i Gran Coupe, rýchla štýlovka pre mladých

Zdroj: auto.cz

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokBMW M235i Gran Coupe, rýchla štýlovka pre mladých
Nasledujúci článokAlfa Romeo prinesie elektrické SUV do roku 2022