Dočkali sme sa! Prvé oficiálne fotografie a videá Santa Fe sú na svete a tak sa vlajková loď kórejskej automobilky už nemusí obmedzovať na špionážne zábery s kamuflážou.

Nový Santa Fe prináša zo sebou množstvo inovácií, no zopár je jedinečných (zatiaľ) iba pre tento model. Nosným pilierom je zbrusu nová platforma tretej generácie, ktorá má zlepšiť výkon, spotrebu a v neposlednom rade jazdné vlastnosti. Aerodynamické regulačné prvky, ktoré zabezpečujú lepší odvod tepla, zvyšujú stabilitu v spodnej časti, čo je pre modernizované SUV výborná správa.

Nové Santa Fe je oficiálne vonku a je jedinečné vo viacerých smeroch

Hyundai sa môže pochváliť aj zdokonalenou aerodynamikou, ktorá možno nie je badateľná hneď na prvý pohľad, ale človek si ju všimne až pri číslach ukazujúcich spotrebu paliva. Okrem toho sa zosilnili aj tlmiace materiály, takže prenos hluku do kabíny od kolies by sa mal zredukovať na minimum. A k lepšiemu odhlučneniu sa hodí aj luxusný interiér.

Zmenou prešiel aj interiér

Santa Fe je v tom ako ľadovec. Zvonka vidíte, že sa čo to zmenilo, ale človek stále tak nejak očakáva, že interiér bude v pôvodnom stave. Žiadne lacno-vyzerajúce plasty ale nečakajte, pôvab kabíny pozdvihuje luxusný materiál s povrchom soft-touch. Inovácie sa dotkli aj dotykového displeja infotainmentu s uhlopriečkou 26 centimetrov. Po novom stredová konzola nevystupuje z priestoru a pekne nadväzuje na stredový panel.

Spolu s tlačidlami automatickej prevodovky tvoria elegantný prvok interiéru. Na prvý pohľad to síce môže vyzerať tak, že je tam tých gombíkov a ovládačov veľa, ale Kórejci prišli na to, ako ich ergonomicky usporiadať, aby pri jazde nevznikali zbytočné stresy. Veľké haló zrejme spôsobí úplná novinka, ktorou je prepínač jazdných režimov Terrain Mode. Tento gombík na stredovej konzole umožní svojmu majiteľovi bez problémov prepínať režim jazdy v rôznych podmienkach – či už budete na snehu, v blate alebo na lesnej ceste na chatu.

Dizajn

Zvonka si už nové vozidlo s predchodcom nepomýlite, pretože má veľmi výraznú prednú časť. Vyzerá futuristicky, moderne a elegantne zároveň, k čomu prispievajú aj nové LED svetlá v tvare písmena T. Robustná mriežka nie je iba na okrasu, rovnako ako vertikálne otvory smerujúce k predným kolesám. Spolu prispievajú k aerodynamickému maximu, budú chladiť spaľovací motor a sú jedinečným prvkom celého Santa Fe.

Nové Santa Fe je oficiálne vonku a je jedinečné vo viacerých smeroch

Pre nový model automobilka prvýkrát ponúkne k dispozícii aj príplatkový balík Luxury Package. Ako keby Santa Fe v plnej výbave už nebolo beztak megalomanským autom. Teno balík zahŕňa exteriérové doplnky v podobe 20-palcoch diskov z ľahkej zliatiny so špeciálnym dizajnom. Okrem toho dostanete navyše bočné plastové obklady a spodnú časť nárazníkov vo farbe karosérie, takže celkový vzhľad auta sa výrazne odlíši.

Santa Fe staršieho dáta výroby je a bude stále obľúbeným modelom, predovšetkým kvôli svojej veľkosti, priestrannej kabíne a kufru, ktorý je pretransformovaný do luxusu. Veľkým plusom pre automobilku a dobrou správou pre Európanov je, že po prvý krát sa do vlajkovej lode dostal hybridný a plug-in hybridný pohon. O konkrétnych agregátoch a batériách sa zrejme dozvieme v najbližších týždňoch. V Európe sa začne model predávať zrejme už v októbri tohto roka.

Zdroj: Hyundai

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 1

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokAlfa Romeo prinesie elektrické SUV do roku 2022
Nasledujúci článokTEST Ford Puma ST-Line 1.0 EcoBoost Mild Hybrid, zbohom EcoSport