Domov News Nový Hyundai i30 si zachováva bezkonkurenčné ceny

Nový Hyundai i30 si zachováva bezkonkurenčné ceny

hyundai i30

Hyundai i30 hral kľúčovú rolu pri pozitívnej zmene imidžu tejto kórejskej značky. Slovenský importér zverejnil cenník faceliftu, v ponuke nechýba nový motor či mild hybrid.

Bestseller značky a zároveň vitálny člen segmentu C sa tešil ohromnej obľube hlavne v Európe. Aj napriek prebiehajúcej pandémii však automobilka nezaháľa a prednedávnom predstavila facelift i30-ky. Okrem atraktívnych dizajnérskych prvkov novinka prináša aj to najdôležitejšie – zmeny pod kapotou.

Modernizácia so sebou prináša širokú paletu pohonných jednotiek. Zákazník si bude môcť vybrať až z piatich. Motorický základ v podobe atmosférickej 1.4-ky po facelifte nahradila úplne nová 1.5-ka s označením DPi a výkonom 81 kW. Nováčika dopĺňa už známy trojvalec 1.0 T-GDi o výkonu 88 kW, pričom výkonnostný vrchol predstavuje agregát 1.5 T-GDi. Ten aj vďaka 48 V mild hybridnému systému poskytuje maximálny výkon 118 kW zatiaľ čo si zachováva optimálnu spotrebu paliva.

Naftové portfólio zastupuje už zaužívaný motor 1.6 CRDi, ktorému rovnako asistuje 48 V mild hybridný systém. Celkový výkon dosahuje hodnotu 100 kW. V krátkosti povedané, 1.4 litrový benzín nahradila 1.5-ka, pričom dve najvýkonnejšie motorizácie spolupracujú s mild hybridnou jednotkou. Karosárske verzie sa dajú s agregátmi kombinovať ľubovoľne, výnimkou je však Fastback, ktorý nedostane atmosférický motor.

Podobne bola rozšírená aj ponuka prevodoviek. Základ bude pri všetkých motoroch predstavovať 6 stupňová manuálna prevodovka. Za príplatok 1850€ môžete získať 7 stupňový automat DCT (s výnimkou atmosférického motoru). Novinkou je 6 stupňový inteligentný automat nesúci označenie iMT (intelligent Manual Transmission). Ten je spriahnutý iba s agregátmi s mild hybridom a umožňuje takzvané “plachtenie” pre úsporu paliva.

Podobne rôznorodá je aj ponuka balíkov výbav. Krátku a kombi verziu dostanete s klasickými balíkmi Classic, Comfort, Family a Style, ku ktorým pribudli aj športovejšie balíky N Line a N Line+. Tento športovo ladený balík ste mohli dostať aj pred faceliftom, no výhradne vo verzií hatchback. Keďže fastback je určený pre klientov, ktorím záleží na štýle, v portfóliu výbav bude chýbať základný balík Classic.

Ľudový ako vždy

Aj napriek mnohým vylepšeniam sa cena i30 stále drží na jednej z najnižších priečok v triede (dostupnejšia je snáď už len Dacia). Verzia hatchback so základnou výbavou Classic a motorizáciou 1.5 DPi začína aj vďaka akciovému bonusu už na 13 690€. Kombík s rovnakým motorom a výbavou dostanete už od 14 690€, zatiaľ čo Fastback s motorom 1.0 T-GDi a výbavou Comfort+ môže byť váš už od 16 100€.

Hyundai oficiálne odhaľuje nové Santa Fe, dorazí aj ako plug-in hybrid!

Zdroj: Hyundai

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 2

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokTEST Škoda Citigo-e iV, stvorené pre radosť z mestskej džungle
Nasledujúci článokBolt kolobežky čoskoro obsadia ďalšie Slovenské mesto