Ani Vám sa príliš nepozdáva dizajn nového modelu Land Rover Defender? Ineos Grenadier sa inšpiroval klasickými tvarmi starého Defendera, aby nám prišli na chuť.

Modelový rok 2020 pre Defender znamenal síce krok vpred v technológii a dizajne, ale drvivá väčšina fanúšikov klasických drsných tvarov zostala sklamaná. Ide totiž o prvé prepracovanie kultového terénneho automobilu za takmer 40 rokov, takže zástancovia zaužívaných línií dostali na frak. Pre týchto nadšencov je tu ale nový Ineos Grenadier.

Land Rover Defender VS Ineos Grenadier
Zdroj: Autoexpress.com.uk

Už niekoľko rokov sa spoločnosť Ineos Automotive, automobilová divízia chemickej spoločnosti Ineos, snaží oživiť klasický Land Rover Defender do modernej doby. Generálny riaditeľ spoločnosti Jim Ratcliffe chcel získať práva a nástroje na to, aby pôvodný Land Rover Defender pokračoval vo výrobe, ale Land Rover jeho žiadosť odmietol. A tak si spoločnosť Ineos stavia nový robustný tereňák na novej platforme s úžitkovým dizajnom, ktorý sa inšpiroval pôvodným Defenderom.

Ineos Grenadier je novodobý obranca modelu Defender

Názov silne pripomína obľúbený granadír, ale nenechajte sa pomýliť. V skutočnosti ide o názov Ratcliffovej obľúbenej krčmy. Dizajn krabice, okrúhle svetlomety, malé zadné dvere a pomerne strohé línie určite nesú viac ako len priechodnú podobnosť s Defenderom. Cieľom bolo navrhnúť moderné, funkčné a naozaj schopné vozidlo s pohonom všetkých štyroch kolies – to sa im určite podarilo.

Ineos Grenadier je novodobý obranca modelu Defender

V aute sa nachádza všetko čo potrebujete a nič navyše. Rovnako ako Defender bude aj Grenadier v teréne schopný zvládať aj to najdrsnejšie prostredie na svete. Prototypy sa budú poctivo testovať v rôznych podmienkach, pretože Ineos má v pláne v budúcom roku pred začiatkom výroby prejsť s Grenadierom vzdialenosť 1,8 milióna kilometrov. Napriek drsnému vzhľadu bude auto pohodlné a vybavené všetkými bezpečnostnými systémami dnešnej doby, ktoré sú u konkurencie v SUV segmente štandardom.

Zákazníci taktiež dostanú možnosť si prispôsobiť auto podľa svojich potrieb – napríklad pre viac praktických vlastností je možné na dvere a kufor pripevniť voliteľný bezpečnostný pás, keby ste sa rozhodli, že chcete z lesa dotiahnuť pár bremien alebo zásobovať expedíciu kanistrami benzínu. Na strechu si môžte spraviť pohodlnejší prístup vďaka rebríku. Zaujímavé by mohlo byť aj srdce tohto tátoša, pretože Ineos podpísal dohodu s BMW o dodávke motorov. Ineos sa začne vyrábať koncom roka 2021. Páči sa Vám viac ako súčasný Defender?

Zdroj: ineosgrenadier

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 4.6 / 5. Počet hodnotení 10

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokModernizované Audi Q5 prináša nový motor a revolučné OLED svetlá
Nasledujúci článokNový Citroën C4 podrobne: Tri druhy pohonu a elektrický dojazd 350 km