Domov News Koľko bude stáť Mercedes-AMG GT Black Series?

Koľko bude stáť Mercedes-AMG GT Black Series?

Black Series
Mercedes-AMG GT Black Series, 2020, Exterieur, Rennstrecke, magmabeam;Kraftstoffverbrauch kombiniert: 12,8 l/100 km, CO2-Emissionen kombiniert: 292 g/km* Mercedes-AMG GT Black Series, 2020, exterieur, race track, magmabeam;Combined fuel consumption: 12,8 l/100 km, combined CO2 emissions: 292 g/km*

Nedávno predstavený Mercedes-AMG GT Black Series ktorý je veľmi podobný pretekárskemu špeciálu GT3 dostal slovenský cenník. Jeho cena vás zaskočí!

Ako sme už mohli vidieť v minulosti, Mercedes-AMG GT uzrel svetlo nášho sveta v mnohých variantoch. V roku 2015 prišli na trh verzie GT a GT S, ku ktorým sa o dva roky neskôr pridalo pretekárske GT R či kabriolet GT C Roadster. Azda najväčším prekvapením bol príchod štvordverovej verzie GT 4-Door Coupé v roku 2018. Ako to už pri autách tejto kategórie býva, portfólio dopĺňajú aj „necivilné“ pretekárske verzie GT3 A GT4, ktoré v sebe nesú tie najlepšie prvky motoršportu. Nemeckí konštruktéri si však položili otázku – Prečo nespraviť pretekárske auto, ktoré bude môcť legálne jazdiť aj mimo pretekárskej trate?

Po dlhých mesiacoch navrhovania a testovania sme dostali odpoveď v podobe modelu s označením GT Black Series. Na rozdiel od iných špeciálnych edícií, Black Series nedostalo len kozmetické zmeny. Hlavnou novinkou je najvýkonnejší sériový osemvalec od AMG, ktorý je odvodený od klasického, dva krát preplňovaného motoru V8. Markantným rozdielom je nahradenie klasického kľukového hriadeľa plochým, vďaka ktorému bude zvuková kulisa ešte lepšia, pričom výkon narastie na neuveriteľných 730 koní a 800 Nm. Tieto parametre zaručia autu šprint z nuly na sto za 3,2 sekundy, zatiaľ čo na 200 km/h mu to potrvá menej ako 9 sekúnd.

Nie je pre každého

Exteriér verzie Black Series bol štedro obdarený doplnkami z ultraľahkých uhlíkových vlákien vrátane spätných zrkadiel, veľkého krídla či dokonca strechy a celej prednej kapoty. Celkový imidž auta dotvára netradičná štvorica okrúhlych výfukových koncoviek. Ďalšou konštrukčnou zmenou sú pevné ložiská zadnej nápravy, vďaka ktorým je auto ešte predvídateľnejšie a stabilnejšie v zákrutách. Špecialitou verzie Black Series je unikátna farba magmabeam, ktorú nedostane žiadne iné vozidlo. A čo základná cenovka? Tá sa ustálila na neuveriteľných 346 800€ s DPH. V porovnaní s ostatnými verziami je to takmer astronomická suma. Za cenu jedného kúsku Black Series by ste mohli mať takmer tri základné modely Mercedes-AMG GT či dve verzie GT R. Oplatí sa teda vôbec niekomu kúpa tejto špeciálnej edície? Podľa môjho názoru sa podobne ako u iných modelov Black Series vyrobí len obmedzené množstvo, čo z neho spraví nedostatkový tovar a tým pádom aj potenciálnu investíciu. Neprekvapilo by ma, ak by toto auto nabralo na hodnote ihneď po opustení predajne.

TEST Mercedes-AMG A35, prekvapivo skvelý hot hatch

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJDaimler Press
Predchádzajúci článokRally Dakar 2021 sa napokon bude konať podľa plánu
Nasledujúci článokTEST CF Moto 650 MT: Neprekvapí, ale ani neurazí