Ak bude nový model od Hondy iba z polovice taký lákavý ako Honda E, jednoznačne zožne úspech veľmi rýchlym tempom. Japonci jednoducho vedia ako robiť úsporné vozidlá. A nielen na pohľad.

Ak patríte medzi verných fanúšikov japonskej značky Honda, model Insight by nemal byť pre vás žiadnou neznámou. Jeho prvé dve generácie boli vďaka svojim hybridným pohonným jednotkám neuveriteľne šetrné. Na druhej strane sa ale výrobca príliš nesnažil tomuto autu pridať kúsok atraktívnej stránky, takže hybridizácia od Hondy nebola príliš chutná na pohľad.

Prvá generácia hybridného modelu Insight

Zmena taktiky prišla až z treťou generáciou, kde už je vidno, že konštruktéri sa zamerali nielen na spotrebu a úpravu motorizácie, ale aj vonkajší efekt. A dojmy z auta boli v roku 2018 veľmi potešujúce. Ide o elegantný sedan s líniami kupé, čo hovorí o jeho hlavnej cieľovej skupine – USA. V podstate ide o väčší Accord so slušnou výbavou a piatimi miestami na sedenie.

Ďalší elektromobil od Hondy spoznáme už koncom mesiaca

Spoločnosť Honda po úspechu Hondy E zostáva zameraná na hybridné a elektrické pohony, ktoré sú rovnako žiadúce ako ekologické. Aj preto oznámila, že na autosalóne v Pekingu budú koncom tohto mesiaca prestavené dva zaujímavé modely. Show bola pôvodne plánovaná na apríl, to však bolo pred globálnou pandémiou. Jedným z týchto automobilov bude elektromobil a druhým hybridný variant populárneho modelu CR-V.

Honda nanešťastie zdieľala iba jednu ukážku koncepčného vozidla EV, aj keď podľa toho nie je stopercentné, či ide o sedan alebo crossover. Nebolo by skvelé uviesť do života aj niečo na štýl konceptu Sport EV? Zrejme áno, ale táto ukážka je od neho na kilometre vzdialená. Aj vďaka tomu ostré línie, elegantné svetlomety a inteligentne použité LED osvetlenie cez celý čumák vyzerajú neskutočne štýlovo. Honda tvrdí, že tento koncept bude prvým elektromobilom, ktorý bude predstavený v Číne.

Ďalší elektromobil od Hondy spoznáme už koncom mesiaca

O koncepte nevieme zatiaľ žiadne oficiálne podrobnosti, ale dúfajme, že nás čaká ešte mnoho ukážok pred jeho oficiálnym odhalením. Ak bude nasledovať svojho malého súrodenca, tak sa máme skutočne na čo tešiť.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokTEST Citroen C5 AirCross – Jazdí ako lietajúci koberec
Nasledujúci článokZabrzdené koncepty: SEAT Formula. Roadster, ktorý Volkswagen nepustil