Domov News Hyundai i20 pozná svoje ceny, v základe príjemne prekvapí

Hyundai i20 pozná svoje ceny, v základe príjemne prekvapí

Hyundai i20

Slovenský importér značky Hyundai v týchto dňoch oficiálne zverejnil cenník nového mestského modelu i20. Ten ponúkne už v základe bohatú bezpečnostnú výbavu, ktorá v danej triede nie je štandardom. Zákazník si bude môcť zvoliť celkovo zo štyroch stupňov výbavy pričom samozrejme nebude chýbať ani našincami vyhľadávaný stupeň Family. 

Bohatý základ s manuálnou klimatizáciou za príplatok

Hyundai i20 v základnej výbave Classic začína na cene 10 490€. Ide o čiastku, ktorá je už po odčítaní úvodného bonusu vo výške 1 500€. Za túto sumu si zákazník zakúpi auto s motorom 1,2i s výkonom 62 kW a 5-stupňovou manuálnou prevodovkou. Základná i20 bude mať halogénové predné svetlomety a 15-palcové disky kolies. Na druhú stranu príjemne poteší bezpečnostná výbava. Okrem už dnes štandardných systémov ako ESC a ABS ponúkne nová i20 aj asistent rozjazdu do kopca, systém autonómneho núdzového brzdenia spolu s detekciou chodcov a vozidiel. Ďalej je na palube aj sledovanie únavy vodiča, upozornenie na odídenie vpredu stojaceho auta alebo dokonca aj automatické prepínanie diaľkových svetiel. Určite poteší sledovanie dopravných značiek, systém udržiavania auta v jazdnom pruhu či automatické tiesňové volanie E-call.

Z hľadiska komfortu ponúkne už základná výbava výškovo a pozdĺžne nastaviteľný volant, výškovo nastaviteľné sedadlo vodiča a elektricky ovládané predné okná s vyhrievaním vonkajších spätných zrkadiel. Nechýba ani diaľkové ovládanie s centrálnym zamykaním a alarmom či tempomat s obmedzovačom rýchlosti. Bohužiaľ, manuálna klimatizácia je za príplatok 600€.

Comfort, Family a Style so širokou ponukou motorizácií 

Pokiaľ sa rozhodnete pre vyššiu výbavu ako Comfot, Family alebo Style, získate viac pohodlia, modernú konektivitu a širokú paletu motorizácií, dokonca aj s mild hybridným agregátom. Okrem základnej “jedna-dvojky” si vo výbave Comfort (od 11 690€) môžete navoliť motor 1,0 T-GDi s výkonom 74 kW. Vo výbave Style bude vrcholom ponuky mild hybridný motor 1,0 T-GDi s výkonom 88 kW. V tomto prípade si budete môcť vybrať medzi inteligentným 6-stupňovým manuálom alebo 7-stupňovým automatom DCT.

Hyundai i20

Nakoľko je na našom trhu jednoznačne najžiadanejšou výbavou prevedenie Family, Hyundai sa ho rozhodol na trh vypustiť s cenovkou 13 590€. Takto nacenené auto ponúkne 16-palcové zliatinové disky kolies a LED denné svietenie. Je tu však možnosť dokúpenia FULL LED predných svetlometov, LED zadných svetlometov a hmloviek za cenu 900€. Inak je vo výbave Family k dispozícii kožený volant a hlavica radiacej páky, tónované sklá, elektricky ovládané predné a zadné okná či dokonca 10,25-palcový virtuálny kokpit. Nechýba ani automatická klimatizácia, dažďový a svetelný senzor, zadné parkovacie senzory spolu s parkovacou kamerou. Obraz z nej sa zobrazí na 8-palcovom displeji infotainmentu s bezdrôtovým zrkadlením smartfónu. Vyššia forma infotainmentu s 10,25-palcovým displejom a navigáciou od TomTom spolu so službami Bluelink výde na 1000€.

Zmyselná športovosť v podaní nového Hyundai i20

Najvyšší Stlye poteší skvelou výbavou

Aktuálne najvyššia výbava Stlye vodičovi ponúkne už od 16 490€ 17-palcové disky kolies z ľahkej zliatiny, chrómovú lištu okien a predné FULL LED svetlomety. Ďalej tu máme elektricky sklopné zrkadlá, ambientné osvetlenie interiéru či samozatmievacie spätné zrkadlo vo vnútri kabíny. Ďalej je tu k dispozícii aj parkovací asistent s možnosťou priečneho a pozdĺžneho parkovania či asistent upozornenia na predmety a chodcov pri cúvaní. O pohodlie sa v najvyššej výbave postará Winter Pack s vyhrievanými prednými sedadlami a volantom. Nechýba ani inteligentný kľúč so štartovacím tlačidlom či integrovaná navigácia s 10,25-palcovým displejom a službami Bluelink.

Príplatková výbava sa pre motorizácie 1,0 T-GDI od výbavy Comfort zahŕňa aj možnosť dokúpenia 7-stupňovej automatickej prevodovky v cene 1 400€. Okrem toho si môžete navoliť aj dvojfarebné lakovanie karosérie za 500€, kedy strecha ponesie farbu Phantom Black alebo metalický lak karosérie za 490€. V najvyššej výbave sú k dispozícii aj balíčky bezpečnosti Safety Pack za 900€ alebo jeho vyššia verzia Safety Pack+ za 1 200€. Za 600€ možné k výbave Style dokúpiť aj Style Pack, ktorý pridá aj prémiovú aparatúru Bose s ôsmymi reproduktormi a zosliňovačom. Hyundai už v základe ponúka k novej i20 aj 5-ročnú záruku bez obmedzenia počtu najazdených kilometrov.

Test Hyundai i20 1,0 T-GDi “Srdcom športovec”

Zdroj: Hyundai

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokOtvorili najvyšší most na Slovensku, ponad Dunaj nás spája s Maďarskom
Nasledujúci článokTEST Citroen C5 AirCross – Jazdí ako lietajúci koberec
Som študentom Fakulty Elektrotechniky a Informatiky STU. Vo svojom voľnom čase sa venujem najmä technologickým novinkám z oblasti IT a autonómnych technológií. Sledovanie noviniek a pokrokov v automobilizme patrí medzi moje najväčšie koníčky. Najviac častu trávim sledovaním koncernu VW a taktiež elektromobilitou a vecami s ňou spojenými.