Opel odstránil modelu Crossland po facelifte príponu X, no namiesto nej dostane veľa dobrôt. Kompaktné SUV sľubuje viac športovosti a komfortu.

V roku 2017 sa na scéne objavil Opel Crossland X ako náhrada za model Meriva. Medzitým sa k nemu pridalo veľa kompaktných a konkurencieschopných crossoverov, takže Rüsselsheim si myslel, že je najvyšší čas na osviežujúci facelift.

Rovnako ako v prípade nového modelu Mokka, aj Crossland stratil s vynovenou verziou príponu X. Obidva modely teraz majú tiež spoločný dizajnový jazyk, ktorý sa odráža hlavne na prednej maske. Jedná sa o čierny panel, ktorý spája dva svetlomety a ktorý si určite nájde cestu aj do Ďalších modelov nemeckej značky.

Úroveň výbavy Ultimate spoznáte podľa chrómovaných dizajnových detailov a strieborných ochranných prvkov na prednom aj zadnom nárazníku. Milovníci športového vzhľadu nájdu v novej GS Line to, čo im doteraz chýbalo. Opel taktiež prešiel generálnymi opravami riadenia a podvozku, aby bol kompaktný crossover pri jazde príjemnejší. Dodatočnú trakciu zaisťuje voliteľná technológia IntelliGrip, inteligentné riadenie trakcie, ktoré zaisťuje, že predné kolesá vždy nájdu záber.

Interiér obnoveného modelu Opel Crossland dostal vylepšený informačno-zábavný systém s displejom o veľkosti až 8 palcov pre modul Multimedia Navi Pro a je kompatibilný s Android Auto aj Apple CarPlay. Smartfóny je možné nabíjať bezdrôtovo pomocou indukcie. Opel tiež zdokonaľuje technológiu aktívnej bezpečnosti, pretože Crossland je dodávaný s automatickým asistentom núdzového brzdenia (vrátane detekcie chodcov), asistentom únavy a výstrahou mŕtveho uhla. Objem kufra tohto SUV zostáva rovnaký – v závislosti od polohy zadného sedadla, ktoré je možné posunúť o viac ako 15 centimetrov, máte k dispozícii od 410 do 520 litrov. So sklopeným operadlom sem môžete uložiť až 1 255 litrov batožiny.

Opel o motoroch zatiaľ nediskutuje, možno preto, že facelift Crosslandu bude ponúkaný s rovnakými benzínovými aj naftovými motormi. Hovoríme o 1,2-litrovom trojvalci, ktorý je k dispozícii s výkonom medzi 83 a 131 koní. Druhá možnosť je naftová 1,5 CDTI, ktorá má 102 alebo 120 koní. Hybridný, plug-in hybridný alebo elektrický Crossland sa neplánuje.

Zdroj: Opel

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 1

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokTEST Hyundai i30 1,5 DPi dokazuje, že atmosféra stále žije
Nasledujúci článokVoyah i-Land prekvapuje, povedali by ste že je to čínske auto?