Domov News BMW i3 má na konte už cez 200 tisíc predaných kusov

BMW i3 má na konte už cez 200 tisíc predaných kusov

BMW i3

BMW i3 pri vstupe na trh spôsobilo v hierarchii značky revolúciu. Zvykli sme si, že koncepty sú častokrát príliš futuristické a ich dizajn nie vždy uchváti. Avšak pri vstupe na trh bola i3-ka skutočne nevídaným modelom nielen v ponuke BMW ale aj celkovo. A dnes po 7 rokoch od vstupu na trh prekonalo 200 tisíc predaných kusov.

BMW i3 zaujalo hneď. Veľmi netradičný exteriér, k tomu proti sebe otvárajúce dvere a ako dezert interiér vyrobený z recyklovaných materiálov. To všetko spôsobilo na začiatku otázku, bude sa predávať?

Aj výkonnejšia verzia S

Bude a dokonca dobre. Veď za 7 rokov predali už cez 200 tisíc kusov a automobil stále pokračuje v predaji. Od začiatku produkcie boli k dispozícii slabšie verzie s menším akumulátorom, neskôr prišla silnejšia verzia S s výkonom 184 k.

BMW i3

Dnes sú k dispozícii, slabšia so 170 k a spomínaná silnejšia so 184 k, avšak už s batériou, ktorá má kapacitu 42,2 kWh. To zabezpečí dojazd cez 300 km. Na mestské auto dostatočné, no nie?

Okrem i3 už aj iX3

Špeciálnym 200-tisícim autom bola silnejšia verzia i3s s čiernou farbou Fluid. BMW ešte prezradilo, že si ho objednal zákazník z nemeckého Saska. BMW i3 tak aj napriek rozpačitým štartom predaja je dnes úspešným elektromobilom, prakticky prvým elektrickým a sériovo predávaným BMW. Dnes si už však môžete kúpiť aj iX3, čo je druhý elektromobil od BMW a zároveň prvé elektrické SUV od značky z Mníchova.

https://www.youtube.com/watch?v=GtXeLhz9JVI

Elektromobilita je tak na vzostupe nielen pri iných značkách, ale aj pri tradične športovo orientovanej značke ako je BMW. Pritom to nebolo dávno, čo BMW prezradilo vývoj elektromobilu na báze M5-ky, ktorý mal atakovať 700 koní a dokázať zrýchliť na 100 km/h pod bájnu métu 3 sekundy. Budeme tak onedlho svedkami supervýkonných M modelov ako elektromobilov? Obzvlášť po tom, čo má takýto úspech bežný model i3? Alebo to skôr bude trend len malých áut a superšport podobne ako i8 (aj keď to bol plug-in hybrid) nebude mať taký úspech?

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokAlfa Romeo Giulia GT v elektrike je čistá nádhera, čo jej chýba?
Nasledujúci článokKórejčania sú čoraz odvážnejší, Kona odhodila svoju masku