Domov Lifestyle Policajná Škoda Octavia pre Veľkú Britániu, budeme ju mať aj na Slovensku?

Policajná Škoda Octavia pre Veľkú Britániu, budeme ju mať aj na Slovensku?

O tom, že štvrtá generácia Škody Octavia bude úspešná, snáď nepochyboval nikto. To, že sa dostane aj do služieb rôznych krajín bolo jasné tiež. Policajná Škoda Octavia na priložených obrázkoch je z Veľkej Británie a vyzerá skutočne dobre.

Škoda upravovala svoje modely pre potreby rôznych vlád alebo ústavných činiteľov. Netreba zabudnúť na predĺžený Superb prvej generácie pre českého prezidenta alebo rôzne obrnené Superby pre súkromných klientov. V službách vlasti slúžia tiež mnohé české modely a Octavia medzi nich určite patrí. Policajná Škoda Octavia štvrtej generácie sa ukázala najprv v „prevleku“ pre služby jej kráľovstva vo Veľkej Británii.

Asi nie je prekvapením, že pohonnou jednotkou bude ten najsilnejší benzínový motor. Teda staré známe 2,0 TSI vo verzii RS s výkonom 245 k. Spojená je tiež so 7-stupňovou dvojspojkovou prevodovkou DSG a napríklad z 0 na 100 km/h to zvládne za 6,7 sekundy. Iste, proti chuligánom v Audi RS, BMW M či Mercedes AMG to asi stačiť nebude, ale na tých koľkokrát stačia policajné zátarasy alebo jednoducho ich samotná nerozvážna hlava.

Sirény či majáky

Keďže ide o policajnú úpravu, Škoda môže auto vybaviť výstražným zariadením s LED a trojtónovou policajnou sirénou. To všetko už priamo z fabriky. Auto bude dostupné aj ako liftback, aj ako kombi a to sú práve tie hlavné tromfy Octavie. Obrovský kufor, kam sa zmestí množstvo vecí, ktoré policajti môžu potrebovať pri výkone svojej práce. A k tomu sú tu ešte rôzne špecialitky, ktoré v bežnej Octavii určite nebudete môcť mať.

Ide napríklad o klimatizovanú klietku pre psa v kufri (neviem si dobre predstaviť klimatizovanú klietku, ale tipujem to na dodatočný vývod chladného vzduchu vzadu). Také samozrejmosti, ako príplatkové LED Matrix svetlá či digitálny prístrojový panel asi netreba ani dopĺňať. Samotná cena úpravy nebola verejne oznámená a tak ju môžeme len odhadovať. Okrem tejto Octavie má však Škoda v ponuke samozrejme aj rôzne iné modely. Tie si môže objednať ľubovoľný policajný zbor na svete a pre ich potreby im daný model automobilka k obojstrannej spokojnosti rada prestavia.

Slovenských policajtov aktuálne stretávame najme na Golfoch minulej generácie no nechýba ani KIA Ceed, Sportage či Hyundai Tucson. Samozrejmosťou sú neoznačnéné policajné Leony či Superby. To či sa dočkáme aj novej generácie Octavie, napríklad aj ako plug-in hybrid je otázne.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 5

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJauto.cz
Predchádzajúci článok42 kilometrov v drifte? Porsche Taycan si vyslúžilo Guinessov rekord
Nasledujúci článokAudi TTS competition plus ponúkne ešte viac výkonu