Domov News Nissan Micra v tomto roku dostal mierny upgrade

Nissan Micra v tomto roku dostal mierny upgrade

Malý Nissan Micra nie je v našich končinách príliš obľúbený. Je to okrem iného aj tým, že o malé autá nie je dnes príliš veľký záujem. Avšak nie je celý svet len Európa a napríklad v domácom Japonsku sú malé automobily veľmi obľúbené.

Nissan Micra aktuálnej generácie je v predaji od roka 2017. Práve si teda po 3 rokoch zaslúžila jemnú modernizáciu, ktorá len veľmi jemne vyhladila niektoré detaily. Okrem toho je tu aj nová výbava N-Design, ktorá zladí kolesá s dizajnom celého auta. Nissan zverejnil, že aktualizovaná Micra zdokonaľuje výber medzi 5 líniami výbavy. Každý z nich si tak nájde to, čo potrebuje.

K dispozícii tak máte Visia, Acenta, Tekna, nový N-Design či N-Sport. Zákazník sa môže rozhodnúť pre dvojfarebné lakovanie, alebo LED svetlá, ktoré sú jednoznačným plusom voči halogénom. Pre výbavy N-Design a Tekna sú štandardom nové 16-palcové disky „Genki“. Nissan dopĺňa, že ich dizajn odráža význam v japonskej kultúre. Domyslenie už nechám na vás.

Sériovo LED vo vyššej výbave

Línia výbavy N-Sport pridáva k štandardu vysokolesklé čierne exteriérové doplnky, ako kryty zrkadiel alebo prvky v nárazníkoch. K tomu sú efektne doplnené 17-palcové disky „Perso“ a obzvlášť potrebné pre dnešnú premávku aj LED svetlá. Tie sú dodávané spolu s LED hmlovkami a zabezpečia čo najlepšie osvetlenie priestoru pred vozidlom.

Sedadlá sú vo výbave N-Sport čalúnené do kombinácie látky a Alcantary a sú podľa značky ergonomicky tvarované. Základný N-Design prichádza tiež so 16-palcovými diskami, v základe tak 15-ky už nečakajte. V exteriéri si zákazníci vedia zvoliť časti karosérie v lesklej čiernej alebo chrómovej úprave. Vnútri má N-Design šedé látkové sedadlá a za príplatok interiér Energy Orange s doplnkami v oranžovej farbe.

V najvyššej výbave Tekna je sériovo dodávaný inteligentný kamerový systém zobrazujúci celé okolie auta. Pre audiofilov je vo výbave Tekna dostupný aj audiosystém Bose Personal alebo navigácia TomTom, pripojenie telefónu cez Apple CarPlay či Android Auto. Jemne vylepšený je preplňovaný litrový trojvalec s emisnou normou Euro 6d, ktorý ponúka 92 koní a 160 Nm. K dispozícii je s 5-stupňovým manuálom alebo CVT prevodovkou. Základ začína na akciovej cene 12 390 eur.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJNissan
Predchádzajúci článokMáme pre vás 10 tipov na vianočné darčeky pre autičkárov
Nasledujúci článokRally Dakar 2021 bude len v Saudskej Arábii