Domov News Rally Dakar 2021 bude len v Saudskej Arábii

Rally Dakar 2021 bude len v Saudskej Arábii

Pre niekoho najťažšia súťaž sveta, Rally Dakar 2021 bude tento rok opäť niekde inde, ako by sme čakali. Pre rôzne nepokoje v Afrike už niekoľko rokov súťaž na africkom kontinente nebeží. Minulý rok bola rovnako, ako v 2021 na Blízkom východe.

Súťaž Dakar bola každoročne usporiadaná na africkom kontinente, ako ste si mohli domyslieť aj podľa názvu. Avšak po rôznych nepokojoch na západnom pobreží Afriky sa organizátori rozhodli o presun súťaže do Južnej Ameriky. Kto by si chcel severnú a západnú Afriku predsa len súťažne prejsť, stále je tu možnosť v podobe pretekov Budapešť-Bamako. Ale o tom však inokedy. Teraz o Rally Dakar 2021.

Po pár sériách v Južnej Amerike však prišiel Dakar bližšie k Afrike, aspoň na Blízky východ. A tam bude aj najbližšie podujatie Rally Dakar 2021, ktoré štartuje už 3. januára 2021. Tento už 43. ročník Dakar je naplánovaný do 15. januára, avšak nemôžeme vedieť, ako sa situácia s pandémiou koronavírusu rozbehne aj v tejto časti sveta. Štart je síce jasný, ale určite sa môže hocičo zmeniť.

Len v Saudskej Arábii

Celá rally Dakar bude tentokrát len v Saudskej Arábii, organizátori tak mali menej práce s vybavovaním rôznych povolení a víz pre účastníkov a ich pomocné tímy. Keďže je tu pandémia, tá ovplyvnila aj množstvo účastníkov. Prihlásených je 295 vozidiel s podpornými tímami, je to však najmenej od Dakar 1997, kedy štartovalo len 280 posádok. V minulom roku na Blízkom východe pritom štartovalo až 342 posádok.

Celkovo však bude štartovať 501 účastníkov, keďže tu budú aj dvojice v autách. Celkovo ich čaká 7 646 km, počas ktorých zdolajú rôzne zradné miesta. Súťaž bude rozdelená do 12 etáp, z toho 4 767 km bude meraných. Podľa riaditeľa pretekov má byť až 90 % z trate nových, pritom sa pôjde rovnako v Saudskej Arábii. Takže tešíte sa už na nové preteky? Stále síce nebudú v pôvodnom africkom prostredí, avšak duny a rôzne iné nástrahy na Blízkom východe môžu aspoň trocha evokovať pôvodné miesto Dakaru. Možno sa časom dostane aj na premiestnenie trate do pôvodnej scnérie africkej prírody.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJauto.cz
Predchádzajúci článokNissan Micra v tomto roku dostal mierny upgrade
Nasledujúci článokTEST SEAT Leon FR 1,5 TSI – suverénne naj takmer vo všetkých aspektoch