Úpravcovská spoločnosť Prior Design je skôr známa úpravami luxusnejších vozidiel, no koncom minulého roku zaujala svet svojou upravenou Daciou Duster. Teraz potvrdzujú, že svoju predstavu dokáže aj naplniť a ponúknu ju zákazníkom.

Projekt upravenej Dacie Duster pôvodne vznikol iba „na oko“, množstvo pozitívnych ohlasov od fanúšikov však firmu natoľko presvedčilo, že by to nemalo skončiť iba pri projektovej verzii. A tak Prior Design športovo vyzerajúci Duster zaradí do svojho portfólia úprav.

Auto však nebude vyzerať ako na prvotných skicách. Úpravca totiž pre Daciu navrhne kompletný bodykit, ktorý bude vyzerať podstatne civilnejšie. Automobil tak nebude doslova pribitý k zemi a nebude mať extrémne rozšírené boky. Otázkou bude bezpečnostná klienta vnútri vozidla. Zrejme sa tu nachádzať nebude. Či je to škoda, nechávame na Vás.

Zaujímavou témou je určite cena. Dacia Duster je aktuálne veľmi dostupné SUV. Uvedomuje si to aj renomovaný nemecký úpravca, ktorý chce túto výhodu ponechať aj pri upravenej verzii.

Hlavy z Prior Design, ktoré stoja za týmto počinom tvrdia, že už upravené auto s bodykitom bude začínať na čiastke okolo 20.000 €. Áno. Dvadsaťtisíc eur za takto upravenú Daciu Duster. Ruku na srdce, v takejto cene dokážete kúpiť Duster v plnej výbave, no v „základe“ a nie s takouto masívnou úpravou.

Spoločnosť bude ponúkať aj samotný bodykit, nelakovaný bude stáť okolo 3.000 €. Okrem športovej úpravy Prior Design plánuje ešte balíček dielov, ktorý bude z Dusteru robiť oveľa lepšie auto do nespevneného terénu. Tento kit má v sebe mať off-roadové pneumatiky a prihodené svetlá na streche vozidla. O drsný výraz Dustru sa postará aj zvýšený podvozok a rozšírené kolesá. Nezabudnime však aj na predný navijak a šnorchel do vody, keby sa náhodou auto utopí.

Tak čo poviete? Stál by teraz Duster za hriech? Alebo ste skôr konzervatívny typ človeka, ktorému sa páčia nepoškvrnené hrany? Pre ideu ako vyzeral pôvodný koncept pripájame fotky „položeného“ Dustru, ako to Prior Design pôvodne plánoval.

PRIOR-Design | Dacia Duster 4x4 OFFROAD Widebody

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJamus.de
Predchádzajúci článokBudú elektrické autá v roku 2030 lacnejšie ako benzínové?
Nasledujúci článokChcete si kúpiť nezabudnuteľného Kitt-a? Je na predaj priamo od Hasselhoffa