F5. Nie, nejde o klávesovú skratku na refreshnutie stránky. Ide o vážneho súpera pre Bugatti Chiron. Čakali sme naň tri roky a nesie názov Hennessey Venom F5. Má dokonca ambíciu dosiahnuť až 480 km/h.

Vývojári z Hennessey Performance už pred tromi rokmi hovorili o tom, že začínajú pracovať na super aute s názvom Venom F5. Nasledovalo dlhé čakanie. To by malo byť čoskoro u konca, pretože premiéra tohto auta je naplánovaná na 1. novembra. 2017 v Las Vegas.

Automobil bude charakteristický svojim špeciálne navrhnutým podvozkom a taktiež progresívnym dizajnom. Ako hovoria dizajnéri – na aerodynamike si dali záležať najviac. Venom F5 by tak mal mať koeficient odporu 0,44. Zatiaľ ale nie je jasné, čo sa bude skrývať pod kapotou. Dá sa len tipovať, že úpravca Hennessey siahne po rovnakej motorizácií ako pri modeli Venom GT, teda V8 s dvoma turbami. Vieme však aj to, že Venom F5 bude disponovať výkonom okolo 1103 kW / 1500 koní.

Američania nám pred pár dňami zverejnili dve fotografie, ktoré nám o chystanom modely napovedajú pár vecí. Na jednom snímku nájdeme „zadok“ nového auta a na druhom, zaujímavejšom je poukázané na rýchlostnú značku, ktorá ukazuje limit 300 mph (483 km/h). Hennessey tak poukazuje na hranicu, ktorú by mohol nový model atakovať.

V Texase sa tak rozhodli postaviť auto, ktorá bude tým najrýchlejším na cestách. Veyron už je minulosťou a jeho nástupca Chiron má rýchlosť obmedzenú na 420 km/h. Či ho však Venom F5 prekoná je zatiaľ trúfalé hovoriť. Počkajme tak do 1. novembra.

Venom F5 Unveiling Event - November 1 @ 11 AM Pacific

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokTEST – Peugeot Traveller 2.0 BlueHDi
Nasledujúci článokVeľká cena USA