Elektrifikácia vozidiel je dnes čoraz väčším trendom. Ford aktuálne ponúka hybridný variant pre S-Max a Galaxy. Obe MPV vozidlá budú disponovať technológiou, s ktorou prišiel model Kuga.

Americká automobilka Ford v posledných mesiacoch rozširuje svoju ponuku elektrifikovaných vozidiel. Po Pume a Focuse, prípadne po elektromobile Mustang Mach-E tak prichádza aj na rodinné vozidlá. Kuga s tým začala a išlo tak o najviac elektrifikovaný model v jej histórií. Kuga sa ponúka s mildhybridom, plnohodnotným hybridom a dokonca aj plug-in hybridom.

Z voľakedajšej mohutnej ponuky MPV vozidiel sú aktuálne k dispozícií iba dva. Prvým je S-Max a druhým praktický Galaxy. Tie aktuálne dostávajú plne hybridné ústrojenstvo, ktoré bolo z počiatku uvedené v modely Kuga. Ide tak o prvé dve vozidlá z celkového počtu 17, ktoré prejdú kompletnou elektrifikáciou pre tento rok.

Čo sa bude nachádzať pod kapotou? Pôjde o kombináciu benzínového štvorvalca 2.5 Duratec a elektromotora s líthiovo-iónovou batériou s výkonom 1,1 kWh a prevodovkou eCVT. Kombinovaný výkon tohto pohonného ústrojenstva bude 140 kW.

Ide o plne-hybridné vozidlo, takže batériu nebude možné dobiť z externej nabíjačky. Primárne je auto nabíjané pomocou rekuperácie brzdnej energie. Týmto spôsobom dokážete získať až 90% energie pri brzdení. Elektrina prvotne pomáha sile spaľovacieho motoru, krátkodobo však vie ísť auto aj na čistú elektrinu. Prevodovka eCVT dokáže simulovať radenie a máte tak pocit prirodzenejšej jazdy.

Samotná automobilka vyzdvihuje aj fakt, že akumulátor sa podarilo umiestniť pod podlahu a vnútorný priestor tak nie je vôbec obmedzený. Do kufrovej časti, ktorá má rozlohu takmer meter x meter viete permanentne nakladať tovar. K dispozícií ostáva aj ponúkaná sedem miestna verzia S-Maxu, ktorá má za tretím radom sedadiel ešte 285 litrový batožinový priestor. Pri modely Galaxy je tento objem 300 litrov.

Pokiaľ nie ste fanúšikom hybridnej verzie, môžete siahnuť po overenom dieselovom motore 2.0 EcoBlue s výkonmi 110 kW alebo 140 kW.
Slovenská cena S-Maxu hybrid bude začínať na hodnote 36.380 €. Pokiaľ ste skôr fanúšikom modelu Galaxy, tak za hybridnú verziu zaplatíte minimálne 37.490 €, kde tento variant začína.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJford.com
Predchádzajúci článokFanúšik si postavil jedinečný Lotus Omega Caravan. Teraz môže byť váš
Nasledujúci článokNový Lexus LS: na svoje korene nezabudol