Domov News Maserati odloží predstavenie nového modelu Grecale

Maserati odloží predstavenie nového modelu Grecale

Oficiálne uverejnené fotky odhalili nový model Maserati Grecale, ktoré má byť postavené na rovnakej platforme ako je Alfa Romeo Stelvio.

Fotky boli uverejnené na sociálnych sieťach od šéfdizajnéra Maserati Klaus Busse a kolegu vedúceho exteriérového dizajnu Danilo Tosetti. Chystaný model ale nie je jasne vidieť z aktuálnych fotografii, keďže je zamaskované maskovacou fóliou a fotky sú ,,umelecky” rozmazané. Môžeme ale jasne rozpoznať vysoko uložené zadné svetlá, 4 koncovky výfuku a celkovo tvar auta pripomína model Levante od Maserati alebo aj Alfa Romeo Stelvio.

Na prednej časti vidieť umiestnenie svetiel vyššie pri kapote a tradičnú prednú masku od Maserati. Rozmery Grecale by sa podľa informácii mohli zhodovať so Stelviom a pravdepodobne nebude ani menšie ako Levante, ktorého dĺžka je 5 020 mm. Grecale má ambície byť najrýchlejším a najlepšie zrýchľujúcim SUV vo svojej kategórii.

Výkon až 510 koní?

Platforma Giorgio bude rovnaká ako pri Alfa Romeo Stelvio, dokonca sa bude vyrábať v totožnej továrni Cassino. Zo Stelvia sa taktiež využije dvakrát preplňovaný šesťvalec s objemom 2,9 liter s výkonom 510 koní z vrcholovej verzii Quadrifoglio. Možnosťou by mohla byť aj motorizácia 2,0 liter s 280 koňmi pod kapotou. Dokonca v naftovej verzii aj 2,2 liter a 210 koní. Maserati má v pláne zástavbu plug-in hybridu a tak by sme sa mohli dočkať dvojitého vstrekovania alebo aj špeciálnej komory spaľovacieho systému, do budúcna by mohla použiť techniku z motoru Nettuno používaného v MC20 alebo aj iných modeloch.

Objaví sa na trhu už v tomto roku?

Všetko nasvedčovalo tomu, že sa Grecale predstaví už na jar tohto roku a výroba začne na konci prvého štvrťroku. Bohužiaľ ale posledné informácie naznačujú posun predstavenia kvôli pandémii koronavírusu, takže by sa Grecale malo predstaviť pred koncom roku 2021. Príchod na trh by sa mal uskutočniť až v roku 2022, ale nechajme sa prekvapiť.

Maserati plánuje aj ďalšiu novinku, v tomto roku by sa mala predstaviť aj nová generácia GranTurisma v elektrickej verzii s debutom MC20.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 8

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJauto.cz
Predchádzajúci článokÚsek R2 medzi Loviňobaňou a Ožďanmi je o krok bližšie k výstavbe. Najviac pomôže v Lučenci!
Nasledujúci článokFord chce vyradiť všetky spaľovacie motory z ponuky do roku 2030