Po uniknutých fotografiách nového VW Golf GTI Clubsport už nemecká automobilka nemala čo tajiť. Oficiálne sa nám tak novinka teraz predstavuje!

Dnešným rokom v lete tomu bude presne 45 rokov, čo sa na trh dostal ostrý hot-hatch v prvej generácií. Áno, hovoríme o Volkswagene Golf GTI. Tento rok sa hot-hatch predstaví v špeciálnej edícií Clubsport s dodatkom 45. Novinka prichádza s menšími kozmetickými úpravami, prvotná, štandardná výbava je doplnená o vcelku zaujímavé prvky.

Edícia pri oslavách 45 rokoch ostáva pri agresívnejšom bodykite Clubsport, no k hlavným odlišným prvkom môžeme pridať čiernu lakovanú strechu, zadný spojler a hlavne grafiku bočnice vozidla. Súčasťou štandardne dodávaného balíku Race sú čierne lakované 19“ kolesá Scottsdale s červeným lemovaním.

Okrem iného, balík Race obsahuje aj prémiový výfukový systém Akrapovič a elektrický obmedzovač rýchlosti posunutý na maximálku 270 km/h z pôvodných 250 km/h. Štandardom pre vozidlo budú aj adaptívne LED svetlomety IQ.Light a vnútri vozidla vás zaujmú prevažne športovo tvarované sedadlá a logo 45 na multifunkčnom volante. Pre pocit limitovanej verzie.

Pod kapotou sa však bude nachádzať dobre známy 2,0-litrový TSI motor, ktorý v edícií Clubsport dosahuje maximálny výkon 221 kW / 300 koní a maximálny krútiaci moment na úrovni 400 Nm. Motor bude spriahnutý s takisto dobre známou prevodovkou DSG. Chýbať nebude ani predný diferenciál XDS pre agresívnejšiu jazdu na okruhu.

V našom slovenskom konfigurátore nájdete verziu 45 ako príplatkový packet pre verziu Clubsport v hodnote 4.750 €. „Štandardný“ Golf GTI Vás vyjde na 39.800 €. V ponuke je aj dvojfarebné prevedenie karosérie za minimálny poplatok 210 €. Pokiaľ sa rozhodnete pre packet Clubsport, v ponuke sú 19“ kolesá (ktoré sú podmienkou) v hodnote 1.410 €. Clubsport verzia nového VW Golf GTI je tak oproti klasickému GTI-čku drahšia o 6.370 €. Tu teda ostáva otázkou, či je táto suma pre vozidlo adekvátna a či packet Clubsport stojí naozaj za to.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJvolkswagen.com
Predchádzajúci článok5 tipov na ojazdené autá, ktoré v roku 2021 už lacnejšie nebudú
Nasledujúci článokObrovské ľadviny a 400+ koní: Takto by mohlo vyzerať nové BMW M2