Domov Elektromobilita Lamborghini Matador koncept – inšpirovaný minulosťou s dizajnom budúcnosti.

Lamborghini Matador koncept – inšpirovaný minulosťou s dizajnom budúcnosti.

Frederik Steve Kristensen vypustil do sveta zaujímavý koncept superšportu budúcnosti s odkazom na slávnych predkov vozidiel – Lamborghini Matador. 

Lamborghini Matador

Keď ucho fanúšika rýchlych a športových áut počuje slovo Lamborghini, začne mu tuhnúť krv v žilách. Za posledných niekoľko desaťročí bola značka Lamborgini po celom svete známa najmä tým, že priniesla na trh jedny z tých najlepších a najkreatívnejšie vyzerajúcich koncepčných automobilov. Niektoré z nich sa dostali do výroby, iné však toto šťastie nemali.

A práve koncept s názvom “Matador” uzrel svetlo sveta vďaka dizajnérovi a inžinierovi Zenvo Automotive. Tým pánom, ktorý navrhol toto auto budúcnosti nebol nik iný, ako Frederik Steve Kristensen.

Lamborghini Matador concept
Zmes histórie prenesená do budúcnosti

Tento zatiaľ koncepčný automobil prezývaný aj “Matador“ je zmesou skvelých, ba priam až kultových starých Lamborghini a následne spojených v jeden celok. Napríklad tvar zadného svetla a bočné sanie v tvare trojuholníka pochádza z vozidla Countach, sanie zadného C-stĺpika a dvojdielny zadný nárazník sú odvodené od modelu Diablo, spodné sanie na boku vozidla a aj kryt motora pochádzajú z Murcielago a predný nárazník a výfuk z Aventador.

Je to skutočne impozantné spojenie všetkých prvkov zúrivého býka na kapote, ktoré boli posunuté k niečomu, čo by sme očakávali od športového auta budúcnosti. Svojím spôsobom nám pripomína úplne nový Sián, ktorý je taktiež dizajnovo výrazný a jeho rukopis talianskeho superšportu je evidentný už na prvý pohľad.

Línia Lamborghini Matador

Frederik Steve Kristensen skutočne vedel čo chce týmto konceptom dosiahnuť a na základe toho vypracoval skice, vyrobil 3D modely a pomocou photoshopu vytvoril ten práve najlepší a najzaujímavejší možný produkt, ktorý sa skutočne oplatí vidieť.

Hybridný pohon s dvoma elektromotormi a obrovským výkonom

Na pohon “Matadora” slúži trojlitrový dvanásťvalec s dvojitým preplňovaním, ktorý bude spolupracovať s dvoma elektromotormi. Motor poháňa zadné kolesá, zatiaľ čo elektromotory poháňajú predné, s celkovým výkonom neskutočných 1 400 koní.

Popri všetkej práci na Lamborghini “Matador” dizajnér skutočne premyslel aerodynamiku automobilu, kde zahrnul do dizajnu veľa funkčných kriviek a saní na maximalizáciu prítlaku vozidla. Väčšina funkčných častí hrá dôležitú úlohu pre aerodynamický systém ALA, na ktorej pracuje spoločnosť Lamborghini. Do tohto systému patrí aj aero-vektorovanie a prietokový dizajn vozidla.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 3

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJDriveTribe
Predchádzajúci článokLexus NX nevedomky odhalený. Čo sa dozvedáme?
Nasledujúci článokNajlepší pomer ceny a hodnoty? Nová Honda Jazz, stojí za to!