Domov News Škoda Kodiaq čoskoro dorazí s faceliftovanou verziou. Bude dostupný aj plug-in?

Škoda Kodiaq čoskoro dorazí s faceliftovanou verziou. Bude dostupný aj plug-in?

Najväčšie SUV od automobilky Škoda bolo prvý krát predstavené v roku 2016. A práve nastal čas na jeho facelift verziu, ktorú predstaví už onedlho.

Kodiaq bol za rok 2020 tretí najpredávanejší model od značky Škoda. Predbehli ho Octavia a Karoq. SUV oceňujú hrdí majitelia pre svoju veľkosť ale hlavne aj pre svoj dizajn, práve preto sa faceliftovaná verzia až tak výrazne nezmení. Na zachytených špionážnych fotografiách maskovaného Kodiaqu je vidieť, že je celkom podobný aktuálnej verzii. Najväčšou zmenou prejde predná maska. Bude vyššie položená a doplnená pozmeneným tvarom prídavných svetiel a nižšie umiestnenými svetlometmi.

Čo zatiaľ vieme ?

Pravdepodobne Kodiaq dostane aj špičkovú LED matrix technológiu. Facelift by mal disponovať dizajnovými prvkami z novej Octavie a Scaly, ako napríklad nový dvojramenný volant s ozdobnou lištou v chrómovom prevedení, ktorý na želanie môže byť aj vyhrievaný. Tak isto by mal Kodiaq dostať aj modernejší systém infotainmentu MIB3. Je však jasné, že ponúkne aj výbavu Laurin & Klement, keďže to v Mladej Boleslavi naznačili už pri predstavení Octavie.

Návrh na fotke, ktorý zhotovil grafik Honza Lušovský ukazuje na top verziu Kodiaq RS. Verzia RS už nebude poháňaná s 2.0-litrovým naftovým motorom s výkonom 176 kw. Veľa krát sa spomínalo, že bude nahradený plug-in hybridom od Volkswagenu z modelu Tiguan kombinovaný s benzínovou 1.4-kou a výkonom 180 kW.

 

Sú tu ale aj zákulisné správy z Mladej Boleslavi, že by Kodiaq RS bol čisto s benzínovým štvorvalcom 2.0 TSI s výkonom 180 kW čo znamená 245 koní z Octavie RS a tým pádom by plug-in hybrid nedostal. Čo nakoniec facelift verzia Kodiaqu bude skrývať pod kapotou sa dozvieme už čoskoro. Podľa informácii by sa mal predstaviť v Apríli tohto roku.

Dočkáme sa aj iných noviniek

V roku 2021 česká automobilka chystá viac noviniek. Predstavenie štvrtej generácie Fabie, ktorá je druhý najpredávanejší model od Škodovky. Enyaq iV v elektrickej verzii dorazí vo forme SUV-kupé a taktiež spomínaný Kodiaq prejde modernizáciou. Automobilka Škoda doteraz vyrobila celkom približne 593 600 exemplárov modelu Kodiaq.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 7

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJauto.cz
Predchádzajúci článokStellantis obmedzuje výrobu na základe chýbajúcich čipov
Nasledujúci článokPorsche Macan ostalo po bizarnej nehode visieť z budovy