Domov News Radi si požičiavate auto? Od jari budete mať opäť širšie možnosti

Radi si požičiavate auto? Od jari budete mať opäť širšie možnosti

Na Slovensko príde nová forma vypožičiavania vozidiel, ktorú zastrešuje spoločnosť HoppyGo. Od klasických požičovní sa však v mnohom odlišuje. 

HoppyGo zahájila svoju činnosť v roku 2017 v Prahe v Českej republike. Od svojho vzniku má viac ako 100 tisíc používateľov a 1400 prenajímateľov áut. S aplikáciou si používatelia môžu vybrať z viac ako 2300 vozidiel. Platforma na zdieľanie áut, ktorá je založená na systéme peer-to-peer. Ten prepája majiteľov vozidiel s ľuďmi, ktorí potrebujú auto zapožičať. Stačí ak si užívateľ stiahne mobilnú aplikáciu HoppyGo, prostredníctvom ktorej si môžu prenajať vozidlo na akúkoľvek príležitosť od samotných majiteľov vozidiel vo svojom okolí. Doba prenájmu môže byť na jeden deň, víkend alebo na ľubovoľnú dohodnutú dobu. Komunita HoppyGo sa skladá z ľudí, ktorí zdieľaním automobilov pomáhajú chrániť životné prostredie. Na rozdiel od tradičného zdieľania neprináša koncept peer-to-peer do miest nové vozidlá, ale umožňuje lepšie využívať tie, ktoré už sú vyrobené.

Zdroj: HoppyGo

Ako uvádza generálny riaditeľ Robin Švaříček, slovenskí používatelia sa môžu tešiť na preverenú platformu, kde si môžu vyberať zo širokej ponuky áut všetkých kategórii ako napríklad obytné vozidlo, kabriolet, alebo kombi s nízkou spotrebou. Prvých 500 registrovaných vodičov navyše získa zľavový voucher v hodnote 20 eur na prvú výpožičku akéhokoľvek vozidla a prvých 50 prenajímateľov áut dostane darček na uvítanie. Ako ďalej uvádza, vzhľadom k aktuálnej pandémii ide o jeden z najbezpečnejších foriem cestovanie, čo potvrdzujú aj českí vodiči, ktorí túto formu uprednostňujú pred hromadnou dopravou.

Ako bude HapyyGo fungovať na Slovensku ? 

V prvej fáze sa búdu môcť do platformy zaregistrovať používatelia, ale rovnako taj aj prenajímatelia vozidiel, ktorých registrácia zabezpečí čo najširšiu ponuku vozidiel. Celý proces je veľmi jednoduchý z prostredia domova bez zbytočných papierovačiek. Navyše je v cene každej výpožičky zahrnuté aj havarijné poistenie, ktoré kryje všetky bežné riziká. Dosah bude rovnako ako v Českej republike organicky rásť vďaka silne používateľskej komunite a zároveň vďaka referral bonusu. Ten za pozvanie nového používateľa vychádza 20 eur a za prenajímateľa 40 eur. Majitelia tak získajú aj pravidelný pasívny príjem, ktorý bol v Českej republike za minulý rok priemerne vo výške 30 tisíc českých korún.

Zdroj: HoppyGo
Zapožičanie sa netýka len fyzických osôb

Služba bude rovnako, ako u našich susedov k dispozícii aj pre B2B segment. V prvej fáze sa budú môcť zaregistrovať spoločnosti, ktoré nemajú plné využitie pre vlastnú flotilu a zdieľaním tak môžu získať nový druh príjmu. Vo fáze druhej bude pre firmy k dispozícii aj možnosť výpožičky áut na účely vlastného podnikania. Veľkú výhodu predstavuje fakt, kedy zákazník platí za auto len v momente, kedy ho skutočne používa. Zároveň môžu spoločnosti vyhľadávať vozidlá, ktoré majú odpočet DPH a tým bude pre platcov DPH vypožičanie ešte výhodnejšie.

Zdroj: HoppyGo

Kde začne HoppyGo na Slovensku?

HoppyGo začne svoje pôsobenie na Slovensku najprv v Bratislave a cieľom je postupné pokrytie celého Slovenska. Fungovanie na Slovensku bude zastrešovať Juraj Andrejka, ktorý ma s fungovaním a vedením HoppyGo bohaté skúsenosti, keďže bol doteraz zodpovedný za aktivity v Brne, kde sa mu podarilo etablovať spoločnosť medzi hlavné možnosti pri výbere služieb na zapožičanie auta.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokLancia Dedra HF Integrale: Zabudnutý taliansky supersedan
Nasledujúci článokTEST Kia Rio 1,0 T-GDi – čo ponúka faceliftovaný model?