Domov News Nový Volkswagen Amarok sa ukazuje na prvých skicách!

Nový Volkswagen Amarok sa ukazuje na prvých skicách!

Nový Volkswagen Amarok sa ukazuje na prvých skicách

Volkswagen ukázal, ako bude vyzerať nový Amarok. Už na prvý pohľad zaujme hranatý, „svalnatý“ agresívny dizajn.

Približne pred rokom o tomto čase Volkswagen odhalil skice novej generácie populárneho pickupu Amarok (na fotografii nižšie). Hoci išlo o „prvotinu“ s nerealistickými prvkami, ktoré by sa do sériovej výroby rozhodne nikdy nedostali, ukázali smer, akým sa „ľudový“ pickup bude uberať v budúcnosti. Takmer presne po roku nás marketingové oddelenie Volkswagenu znova naladilo ďalšími rendermi. Dobrou správou je, že oproti minuloročnému renderu sa odlišuje len v niektorých detailoch. Máme sa teda na čo tešiť?

Drsnejší, ako kedykoľvek predtým

Prvým a najzreteľnejším prvkom na novom rendery sú kolesá, ktoré už nevyzerajú, akoby ich niekto ukradol z obrovského lomového transportéra. Konzervatívnejšie vyzerá aj predný nárazník, ktorý nemá nezmyselne veľké nasávacie otvory, no objektívne novinka stále vyzerá hranato a agresívne, ako sa na poriadny pracovný pickup patrí. Ostala aj celková vizualizácia prednej časti do tvaru písmena X.

Samozrejme, takéto rendery sú často prehnané, no prinášajú dobrý obraz toho, čo nás naozaj čaká. Výnimkou pravdepodobne nebude ani Amarok. Na druhej strane, pod povrchom sa má skrývať pôsobivý a jemný gentleman. Carsten Intra, predseda predstavenstva Volkswagen Commercial Vehicles, sľubuje, že „Amarok bude skutočný Volkswagen ako po dizajnovej stránke, tak s ohľadom na použité technológie“.

Nový Volkswagen Amarok sa ukazuje na prvých skicách

To najlepšie z oboch svetov

Nový Amarok je vyvíjaný v strategickom partnerstve s automobilkou Ford, ktorá má s výrobou pickupou dlhé skúsenosti nielen na domácom americkom trhu. V Európe aktuálne ponúka model Ranger, ktorý rovnako čaká na príchod novej generácie. Dobrou správou je, že podľa dostupných informácií by sa Ranger mal ponúkať aj s výkonnou prepĺňanou V6-kou vo verzii Raptor. Dočkáme sa aj nemeckého ekvivalentu Amarok R?

Ostáva nám len čakať, oba pickupy by sa mali dostať do výroby v roku 2022 alebo 2023. Volkswagen a Ford plánujú okrem spoločného vývoja pickupov pracovať aj na malom elektrickom vozidle, ktoré by sa na trh malo dostať v roku 2023.

Rendery novej generácie Amaroku sa objavili na oficiálnom Twitter účte Volkswagen Commercial Vehicles:

Zdroj: carthrottle / startstop

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 1

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokCupra Tavascan sa stane realitou! Kedy sa ho dočkáme?
Nasledujúci článokHyundai Staria – konečne MPV, ktoré zaujme!