Čínsky trh je pre automobilky azda jedným z najdôležitejších. Dôkazom má byť aj Ingolstadská novinka v podaní Audi A7 s dodatkom Long.

Je pravda, že väčšina ľudí v aktuálnej dobe siaha práve po kategórií SUV a na klasické sedany akoby sa zabudlo. Čínsky trh je o to dôležitejší, nakoľko je tento trh mohutný a priania zákazníkov rôznorodé. Aj keď ako sme spomenuli, že aktuálnemu trendu SUV sa nedá vyhnúť, tak aj sedany stále zohrávajú svoju rolu. Stále ide o pompéznosť, prestíž a ukázanie toho najlepšieho, čo vie automobilka dodať.

Číňania sú známi tým, že v autách potrebujú mať dostatok miesta a hlavne aj kvôli tomu sa výrobcovia snažia svoje aktuálne modely natiahnuť. Audi tomu je takisto dôkazom a v Číne sa teší obrovskej popularite. Prestíž a veľa priestoru spojili do jedného a vznikol tak naozaj zaujímavý počin.

Audi A7L bude výhradne pre čínsky trh. U nás, v Európe A7-čku poznáme ako športový fastback vyššej triedy. V Číne si však zákazníci budú môcť vybrať aj jeho predĺženú verziu , ktorá skôr pripomína luxusnú limuzínu, než športový sportback. Oproti klasickej A7 je predĺžená verzia väčšia o 107 mm. Celková dĺžka tak činí 5.076 mm a rázvor narástol o 98 mm na finálnych 3.026 mm. Najväčšieho luxusu sa pochopiteľne dostanú pasažieri cestujúci vzadu.

Novinka sa predstavila na autosalóne v Šanghaji vo verzii First Edition. Pod kapotou sa nachádza šesťvalcový agregát s výkonom 250 kW / 335 koní a krútiacim momentom 500 Nm. Prenos výkonu na obe nápravy bude zabezpečený sedemstupňovou automatickou prevodovkou. Zákazníci sa môžu už v štandarde tešiť na vzduchové odpruženie, či natáčacie zadné kolesá.

Nemecká automobilka tak poukazuje na dôležitosť čínskeho trhu. V ponuke sa samozrejme nachádzajú aj predĺžené modely A6, s označením A6L, či vlajková loď A8 a takisto aj jej najvýkonnejší variant S8. Oba tieto modely sú k dispozícií s dodatkom Long. Z pilotnej edície bude vyrobených iba tisíc kusov A7L.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJaudi.com
Predchádzajúci článokKedy sa Honda rozlúči so spaľovacími motormi ?
Nasledujúci článokBielorusko sa pustilo do vojny so Škodou: Zákaz dovozu a predaja modelov