Trend SUV zažíva jednoznačne svoj boom. Pokiaľ chcú automobilky prežiť, tak sa trendu musia jednoducho prispôsobiť. Taliani nie sú výnimkou.

Talianska automobilka Fiat vo svojej minulosti patrila k najväčším výrobcom vozidiel v Európe. Svoju dominantu žiaľ na starom kontinente stratila, to však neznamená, že v iných kútoch sveta sa jej nedarí. Napríklad v Južnej Amerike idú Fiaty naozaj na odbyt a predávajú sa tam také modely, ktoré by ste v Európe hľadali darmo. Aktuálne je pre tento trh určený aj najnovšie mestské SUV.

Nie, nejde o novú generáciu populárneho cross-overu 500X. Novinka je známa pod interným označením 363. Názov modelu zatiaľ nie je daný pevne. V Brazílii sa objavila anketa, kde tejto novinke viete vybrať meno aj vy, respektíve zaňho zahlasovať. V ponuke sú tri možnosti – Pulse, Domo, Tuo. Názov bude zverejnený čoskoro, samozrejme ešte pred uvedením do výroby / predaja. Plán predaja je naplánovaný na september tohto roku.

Základom pre novinku bude nová platforma MLA, ktorá podľa slov Fiatu ponúkne lepší komfort a robustnosť samotného auta. Viac podrobností sa dozvieme neskôr, no pôjde o iný základ, akými disponujú latinskoamerické Fiaty Argo a Cronos. Taktiež zatiaľ neboli zverejnené presné rozmery novinky, no pôjde o priameho konkurenta Volkswagen Nivus, ktorý sa v Európe bude predávať pod označením Taigo. Zrejme tak pôjde o SUV „béčkovéhp“ segmentu s dĺžkou okolo 4,2 metra.

Pod kapotou by sa mal objaviť 1,0-litrový trojvalec FireFly s výkonom 92 kW. Taktiež sa hovorí aj o atmosférickej 1,3-ke s výkonom 80 kW. Pripravovaná novinka má diametrálne odlišný vzhľad, ako sme pri európskych Fiatoch zvyknutí. Svetlá príjemne nadväzujú na masku chladiča, kde je dominantou nápis Fiat. Ten sa aktuálne používa aj na modernizovanom modely Tipo.

Pripravované SUV z talianskej dielne sa však do Európy nedostane, aj keď sa bude vyrábať v Poľsku. Latinskoamerická ponuka Fiatov sa zhoduje iba v jednom jedinom modely – úžitkovom vozidle Ducato. Neočakáva sa ani to, že práve toto SUV by to mohlo zmeniť. Je to veľká škoda, nakoľko malý hatchback Argo, či pick-up Toro by sme na našich cestách určite privítali.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 2

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJmotor1.com
Predchádzajúci článokV Ružinove pribudne prestupný vlakový terminál, hotový by mohol byť už o dva roky!
Nasledujúci článokTest Renault Mégane RS Line – takmer prémiový kompkat !