Domov News Volkswagen odhaľuje faceliftovanú verziu modelu Polo GTI

Volkswagen odhaľuje faceliftovanú verziu modelu Polo GTI

Polo GTI by sa malo dočkať faceliftu už tento rok. Automobilka Volkswagen zverejnila prvú dizajnovú skicu modernizovaného Pola GTI.

Model Polo GTI je neoddeliteľnou súčasťou ponuky vozidiel Volkswagen. Nedávno sa predstavil facelift šiestej generácie Pola, ale športová verzia GTI na zverejnených fotografiách chýbala. Volkswagen však dal najavo, že Polo GTI naďalej bude súčasťou facelift verzie a už je na ceste.

Prvé skice odhaľujú dizajnové zmeny. Tvar predných svetlometov sa zmení a budú potiahnuté o vodorovné pásiky, ktoré môžu byť známe z modelu Golf GTI. Malý hot-hatch dostane aj novo navrhnutý nárazník, ktorý sa oproti predošlej verzie výrazne zmení. Mimochodom vychádza z tvaru R-Line. Volkswagen informoval, že sa nové Polo GTI stane prémiovou verziou v tomto segmente vozidiel. Dynamický charakter a športový design ostane zachovaný, ktorý je pre skratku GTI dlhé roky typické. Už na prvý pohľad na dizajnovej skici je vidieť, že sa generácia Pola GTI čoraz viac posúva vpred a vyzerá športovejšie aj vďaka dizajnovým prvkom z Golfu.

Motorizácia

Polo GTI doposiaľ ukrývalo pod kapotou preplňovaný benzínový štvorvalec 2.0 TSI, ktorý disponuje výkonom 147 kW a točivým momentom 320 Nm. Zo začiatku bol dostupný aj so 6-stupňovou manuálnou prevodovkou, ale v priebehu rokov začal ponúkať iba automatickú prevodovku DSG. Automobilka zatiaľ neprezradila aké zmeny môžeme očakávať pod kapotou modernizovaného Pola GTI. Pravdepodobne ale ostane zachovaná DSG prevodovka a nemal by sa príliš meniť ani motor pod kapotou.

Zatiaľ nie je známa ani cena, viac sa o modernizovanom modely Polo GTI dozvieme čoskoro, ostáva nám len čakať. Volkswagen oznámil, že by sa model mal predstaviť na konci júna tohto roku 2021.

 

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 4

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJauto.cz
Predchádzajúci článokBMW ukázalo zvuky elektromobilov. Pripomínajú skôr sci-fi ako auto
Nasledujúci článokTEST Hyundai Santa Fe 1,6 T-GDi HEV, luxus a technológie za prijateľnú cenu