Domov News Reklame sa už nikde nevyhneme! Ford predstavil technológiu, ktorá bude čítať billboardy...

Reklame sa už nikde nevyhneme! Ford predstavil technológiu, ktorá bude čítať billboardy pri cestách!

Mnoho značiek a modelov má technológiu na čítanie dopravných značiek vrátane rýchlostných limitov, ktoré vodičovi poskytujú užitočné informácie. Nový patent spoločnosti Ford však naznačuje potenciálne budúce využitie technológie.

Ak vám napadol nejaký skvelý bezpečnostný vynález, ste na omyle. Ford bude čítať reklamu popri ceste. Cesty lemujú neatraktívne bilboardy, ktoré mnohí z nás pri každodennom dochádzaní ignorujú. No vďaka novej technológii spoločnosti Ford ich už nebudeme viac prehliadať.

Ako to celé funguje ?

Systém funguje tak, že skenuje billboardy, interpretuje informácie na značke a dodáva najužitočnejšie bity priamo do displeja vozidla. Znie to invazívne a rušivo, pričom vozidlo bude ponúkať reklamné hlásenia intuitívne priamo celej posádke vozidla. No nemusíme sa až tak veľmi báť, zatiaľ to však je iba patentová prihláška, ktorej implementácie sa nemusíme nikdy dočkať. Ale nie je ťažké pochopiť, ako by to mohlo byť užitočné pre výrobcov automobilov a inzerentov podsúvať reklamné informácie väčšej mase ľudí. Aplikácia spoločnosti Ford tvrdí, že táto technológia môže zobraziť inzerentove produkty alebo služby, pozvánky do obchodu alebo telefónne číslo služby.

Billboard

Poďme si spoločne predstaviť budúcnosť, keď budete jazdiť po ceste, napríklad cestou do práce a vaše auto uvidí reklamu na vašu obľúbenú reštauráciu. Takáto reklama vás posunie k zadaniu objednávky, pretože vozidlo vie, že práve vo štvrtok večer  sa chystáte niekam von. Automobily zatiaľ dostávajú iba toľko technológií, aby dokázali užitočne slúžiť posádke. Dostávajú technológie, ktoré sú určené na pomoc ľuďom v ich každodennom živote. Týmto patentom a technológiou by to bola ďalšia cesta k tomu, aby sa vytvoril dokonalý vodičský zážitok na mieru. Mohlo by to tiež prinútiť inzerentov, aby spoločnosti Ford zaplatili za prístup k jej flotile automobilov vybavených skenovaním billboardov. To rozšíri zdroje výnosov aj za samotný automobil a profitovať tak budú všetci.

Mustang Mach E
Ford neodhalí svoje plány

Spoločnosť Ford bola oslovená o komentár k tejto technológii. Spoločnosť odpovedala, že predkladá patenty na nové vynálezy ako na bežný obchodný postup, ale nemusia nevyhnutne znamenať nový obchod alebo produktové plány. Je zatiaľ veľmi nepravdepodobné, že sa táto technológia objaví vo vašom ďalšom vozidle Ford. Automobilky skúmajú nové produkty a služby potrebné na to, aby vynikli v konkurenčnom dave. A práve niečo také môže byť pre niektorých kupujúcich hlavným predajným faktorom. Ale môže ich to aj odradiť. Každopádne Ford má minimálne zálusk na technológiu, ktorá by mohla opäť rapídne ovplyvniť automobilový trh na svete.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 2

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJMotor1
Predchádzajúci článokPápež dostane nový elektrický papamobil od spoločnosti Fisker
Nasledujúci článokPrvé elektrické vozidlo od značky Cupra uzrelo svetlo sveta ! Privítajte nový model Born !