Domov News Renault 4 vstane z mŕtvych

Renault 4 vstane z mŕtvych

Retro reštart spoločnosti Renault má pokračovať v úplne novej, výlučne elektrickej verzii Renault 4. Na webových stránkach boli odhalené obrázky navrhovaného dizajnu Renault 4 a nová verzia loga Renault s číslom 4.

Výkonný riaditeľ spoločnosti Renault Luca De Meo nedávno potvrdil, že v blízkej dobe po dobre prijatom uvedení modelu Renault 5 Prototype bude v nadchádzajúcej zostave viac modelov inšpirovaných retro.

„Do histórie sa dostalo toľko modelov, takže by bola škoda nepripojiť sa k tej dlhej histórii a tradícii a nadviazať na ňu. „Nie sme tu preto, aby sme sa dívali iba do spätného zrkadla. Sme tu preto, aby sme vymýšľali nové veci, a myslím si, že Renault 5 je dobrým príkladom. Mnoho ľudí mi hovorí: Prečo robíš retro dizajn? Toto nie je retro dizajn, je to iba nová koncepcia. V našej knižnici máme veľa vecí, ktoré môžeme znovu objaviť. “

Odhalenie konceptu Renault 4 sa očakáva koncom tohto roka. Súčasne so 60.výročím uvedenia pôvodného automobilu v roku 1961 tento model ešte nebol dokončený. Výsledkom bude pravdepodobne jedna z mnohých možností, ktoré predstavil dizajnérsky tím Renaultu pod vedením Gillesa Vidala.

Pôvodný model 4
Zachová mantru legendy

Nová 4-ka bude však nadväzovať na hranatý, vzpriamený vzhľad pôvodného automobilu. Ten bol odpoveďou Renaultu na Citroen 2CV a predchodcom dnešného segmentu malých SUV, ako je napríklad Renault Captur. Nováčik sa bude usilovať nasledovať pôvodnú mantru modelu 4, ktorá ponúka cenovo dostupné a priestranné prepravy pre rodiny, ale tiež s dávkou štýlu.

Rovnako ako v prípade nového Renaultu 5, aj u modelu Renault 4 by sme očakávali množstvo retro dizajnových prvkov. Napríklad predné svetlá a masku chladiča v jednom ráme, a dizajnové prvky predného nárazníka, ktoré napodobňujú predné útvary viditeľné na origináli.

Renault 5 EV Prototype
Vymenené role

Keď bola uvedená na trh pôvodný Renault 5, požičal si mechaniku z Renaultu 4. Očakáva sa však, že tentoraz dôjde k obráteniu rolí. De Meo už potvrdil, že Renault 5 bude využívať platformu CMF-B Aliancie Renault-Nissan, ktorá je základom Renaultu Zoe. Takisto sa očakáva, že rovnaká technológia bude použitá aj pre Renault 4, aby sa udržali nízke náklady. Pre finalizáciu obidvoch modelov už existujú nejaké technické parametre. Model Zoe má batériu s výkonom 50 kWh a maximálny dojazd 390 kilometrov. K dispozícii je rýchle nabíjanie s výkonom 50 kW.

Zoe sa dodáva s dvoma elektromotormi, jedným s výkonom 132 koní a druhým s výkonom 108 koní. Spoločnosť už stanovila cenový cieľ pre nový Renault 5: „Poslaním je sprístupniť elektrickú technológiu v Európe, a to urobíte, keď budete schopní vyrobiť konkurencieschopný elektromobil v rozmedzí od 20 000 do 30 000 eur.

Renault Concept

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 1

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJAutoExpress
Predchádzajúci článokTEST Ssangyong Korando je zaujímavé osvieženie segmentu SUV
Nasledujúci článokFord Mustang a prototypy, o ktorých ste nikdy nepočuli