Domov News Škoda prináša na trh výročnú Octaviu RS 120 rokov Motorsport! Na čo...

Škoda prináša na trh výročnú Octaviu RS 120 rokov Motorsport! Na čo sa môžeme tešiť?!

K príležitosti významného výročia prichádza automobilka Škoda s modelom Octavia RS 120 rokov Motorsport. Čím sa líši od bežnej RS-ky ?!

Škodovka si pripravila najmä optické vylepšenia a bohatšiu výbavu. Najvýraznejšou zmenou však bude pestré lakovanie s názvom „Zelená Mamba” a oranžový lak Phoenix. Musíme teda Škodu za výber týchto lakovaní pochváliť, keďže sa na Octaviu mimoriadne hodia a upútajú pozornosť. Konkrétne za „Zelenú Mambu” sa nič nepripláca, ale čo sa týka oranžovej Phoenix, na českom trhu sa zaň pripláca 6300 Kč čo je zhruba 250 euro. Ďalšou a zaujímavou úpravou sú hlasnejšie výfuky, ktoré potešia určite mnohých fanúšikov Octavie RS. V minulosti tiež predstavila Škoda pár iných edícií v oblasti motoršportu. Napríklad si môžeme pripomenúť slávnu edíciu Octavia RS WRC Edition na počesť rally úspechu. V tom čase bolo vyrobených iba 100 kusov.

Čo obsahuje výbava ?

V rámci výbavy štandardnej Octavie RS sú v cene edície 120 rokov Motorsport 19-palcové čierne kolesá Altair, čierne lakované koncovky výfuku, adaptívny podvozok, športové sedačky s masážnou funkciou, dojazdová rezerva (okrem plug-in hybridu), balíček Asistovaná jazda 2.0 a sound system Canton.

Spomínané čierne koncovky výfuku však nebudú slúžiť len na okrasu, ale sú súčasťou špeciálneho športového výfuku, ktorý by tentokrát mal Octavii dodať reálny športový zvuk a nie len v interiéri prostredníctvom reproduktorov sound systému. Dostupný je 2.0-litrový TSI motor s výkonom 245 koní so šesťstupňovou manuálnou prevodovkou alebo s automatickou DSG prevodovkou už aj s plug-in hybrid verziou iV. Nechýba ani naftová motorizácia 2.0-liter TDI s výkonom 200 koní.

V susedných Čechách štartuje cena edície 120 rokov Motorsport od 999.900 Kč približne teda 39.000€. V prípade tejto edície nepôjde o limit počtu vyrobených kusov ako to v minulosti u Škodovky prebiehalo, ale pôjde o čas. Edícia bude teda dostupná iba rok a v polovici roka 2022 sa podľa informácií objednávky uzavrú. Takže pokiaľ túžite vlastniť túto špeciálnu edíciu neváhajte dlho, aby nebolo neskoro.

Rebríček 10 najpredávanejších áut za rok 2020. Ktoré modely to sú ?

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 4.9 / 5. Počet hodnotení 7

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJskodaauto.cz
Predchádzajúci článokAmerická firma vytvorila modernú úpravu Mercedesu 300 SL ! Dočkáme sa aj skutočného exempláru ?!
Nasledujúci článokAko ovplvyňuje hudba naše správanie na cestách? Ktorá je tá najideálnejšia?