Domov News Opel predstavil nový Grandland X. Prichádza nie len s odvážnym dizajnom!

Opel predstavil nový Grandland X. Prichádza nie len s odvážnym dizajnom!

Opel Grandland Hybrid4 (2021)

Nástupca najväčšieho SUV značky Opel sa predstavil svetu vo svojej vynovenej generácii. Nový model Grandland X stavil na dizajnový jazyk Opel Vizor a prináša najmodernejšie technológie.

Súčasná verzia modelu Grandland X bola predstavená a uvedená na trh v roku 2017 a medzičasom prešla jemným faceliftom, ktorý modelu odobral písmeno X. Po piatich rokoch prišiel čas na ďalšiu modernizáciu, ktorá má podporiť identitu značky Opel. Vysoký dôraz kladie automobilka aj na modernejšie technológiu a nový koncept interiérov.

Na prvý pohľad nová generácia

Aj keď sa na prvý pohľad môže zdať, že ide o úplne nový model, opak je pravdou. Opel sa snaží zjednotiť vzhľad svojich modelov po vzore nového dizajnového jazyka. Celé to začalo novým modelom Mokka. Predná časť je teda úplne nová. Jednoduchá, no zároveň efektná dodáva autu šmrnc a eleganciu. Tu sú najdôležitejším prvkom svetlá. Ide o nové adaptívne pixelové svetlomety IntelliLux LED a skladajú sa zo 168 prvkov. Zaujímavá je funkcia nočného videnia, ktorá je účinná na vzdialenosť 100 metrov. Bočný profil je v podstate totožný s predchádzajúcou verziou a nové sú najmä efektné disky kolies. Vzadu je zmien menej a líši sa len v detailoch.

Interiér vynoveného modelu však prichádza s úplne novou architektúrou, ktorá sa skladá z dvoch veľkých obrazoviek. Toto riešenie Opel nazýva Opel Pure Panel, ktoré do jedného panela umiestňuje prístrojový panel a stredový displej infotainmentu. Oceniť na prvý pohľad musíme, že ovládanie klimatizácie zostalo zachované a nemusíte ho hľadať v menu na displeji. Celkový dojem z nového interiéru je hodnotný a automobilka príjemne prepojila staršie s novým. Nové je tiež čalúnenie sedadiel a veríme, že aj zlepšenie kvality materiálov.

Opel Grandland Hybrid4 (2021)
Moderné technológie pre bezpečnú jazdu

Automobilka do nového modelu vložila moderné asistenčné systémy. Medzi najdôležitejšie patria samozrejme spomínané predné svetlomety a funkcia nočného videnia. Grandland je ďalej vybavený 360 stupňovou panoramatickou kamerou, ktorá je doplnená parkovacím asistentom a dokáže zaparkovať kolmo aj pozdĺžne. Dokáže teda sám zaparkovať a poteší aj automatickým vyparkovaním z miesta. Medzi ďalšie technológie určite patria sledovanie mŕtveho uhla, upozornenie pred čelnou zrážkou, detekcia chodcov alebo varovanie pre vybočením z jazdného pruhu. Novinka však prináša aj asistenta pre jazdu na diaľnici a čiastočne autonómnu jazdu.

Model bude v predaji naďalej s benzínovými a naftovými motormi a tiež ako plug-in hybrid. Podrobnosti o pohonných jednotkách však automobilka naďalej tají a budeme si musieť na ešte chvíľu počkať. Podobne je to aj s cenami, ktoré nám nie sú nateraz známe. Opel však uviedol, že do niekoľkých týždňov otvorí knihy objednávok a prvé autá budú zákazníkom dodané už na jeseň tohto roka.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokBMW radu 4 Gran Coupé – trojdverovému extrovertovi pribudli ďalšie dvere
Nasledujúci článokSmutné správy: Toyota Supra je prepadák. Končí na veľkom trhu