Domov News Automobilka Hyundai na Slovensku štartuje s predajom nového modelu Bayon! Aká je...

Automobilka Hyundai na Slovensku štartuje s predajom nového modelu Bayon! Aká je jeho cena?!

Nedávno predstavený nový crossover Bayon prichádza už aj na naše trhy. Koľko bude stáť a čo všetko bude vo výbave?

Do triedy kompaktných SUV prináša Bayon svojský dizajn, vyšší posed za volantom čo umožňuje aj pohodlné nastupovanie. Medzi dobré vlastnosti Bayonu patrí aj priestrannosť vrátane kufra s objemom 411 litrov (pri 48 V mild hybrid 344 l) a následne po sklopení zadných sedadiel až do 1205 litrov.

Motorizácie

Bayon sa predáva s troma dostupnými motorizáciami 1.2i, 1.0 T-GDi a 1.0 T-GDi s mild hybridnou technológiou. 4-valcový atmosférický benzínový motor 1.2i s výkonom 62 kW (84 koní) je vybavený s 5-stupňovou manuálnou prevodovkou a štartuje na cene 14 490€. Výkonnejší motor 1.0 T-GDi disponuje turbodúchadlom a vďaka nemu vytvára výkon 74 kW (100 koní). Dostupný je so 6-stupňovou manuálnou prevodovkou alebo za príplatok so 7-stupňovou automatickou prevodovkou DCT. Na vrchole ponuky sa nachádza motorizácia 1.0 T-GDi 48 V s mild hybrid s výkonom 88 kW (120 koní). V najvyššej výbave Style so 6-stupňovou manuálnou prevodovkou začína cena na sume 20 890€. Za príplatok je aj v tomto prípade dostupná 7-stupňová automatická prevodovka DCT. Podľa informácií sa v závislosti od motorizácie a prevodovky kombinovaná spotreba pohybuje medzi 5,2 až 5,7 litra na 100 kilometrov.

Výbava Comfort

Bayon taktiež ponúka tri rôzne úrovne výbavy. V štandardnej výbave Comfort má Bayon obuté 15-palcové disky, predné halogénové svetlomety, denné LED svietenie a mnoho bezpečnostných systémov a asistentov pre bezpečnú a pohodlnú jazdu. Napríklad je súčasťou aj asistent rozjazdu do kopca, systém autonómneho brzdenia v prípade núdze s detekciou vozidiel, chodcov a cyklistov. Sledovanie únavy vodiča, upozornenie na odjazd vozidla stojaceho vpredu, udržovanie vozidla v jazdnom pruhu, či automatické tiesňové volanie e-call.

Čo sa týka pohodlia tak vodič má k dispozícii výškovo a pozdĺžne nastavovateľný kožený volant, rovnako výškovo nastavovateľné sedačky, tónované sklá a prednú lakťovú opierku. Všetky okná sú elektricky ovládateľné. Vo výbave Comfort dostal Bayon 3,5-palcovú prístrojovú dosku Supervision s LCD displejom, manuálnu klimatizáciu, tempomat, svetelný senzor a zadné parkovacie senzory. Cena tejto výbavy ako bolo spomínané štartuje už od 14 490€.

Výbava Family a Style

Vyššie výbavy Family a Style sú vybavené viacerými komfortnými a štýlovými prvkami. Narástol aj výber kolies, ktoré sú dostupné vo veľkosti 16 alebo 17 palcov. Predná maska chladiča je lakovaná do čiernej lesklej farby. Výbava Family ponúka za príplatok 900€ predné full LED svetlá so statickým LED prisvecovaním zákrut. Samozrejme aj LED zadné svetlá. Vo výbave Style je vozidlo vybavené LED svetlometmi automaticky. V oblasti bezpečnostných prvkov Hyundai vybavil model Bayon vo všetkých výbavách rovnakým rozsahom. Pri najvyššej výbave Style je však možnosť si zvoliť príplatkové balíky Safety Pack (700€) s manuálnou prevodovkou a Safety Pack+ (1000€) s automatickou prevodovkou. Safety Pack ponúka ďalšie bezpečnostné systémy ako autonómne brzdenie pri odbočovaní vľavo, monitorovanie mŕtveho uhla, asistent na upozornenie vozidiel pri cúvaní a mnoho iných.

V Safety Pack+ , ktorý je možné priplatiť výhradne pri vozidle s automatickou prevodovkou je dostupný aj adaptívny tempomat využívajúci údaje z navigácie. K výbavám Family a Style patria aj kovové pedále a elektricky sklopné vonkajšie zrkadlá. Winter Pack ponúka vyhrievané predné sedadlá a volant vo výbave Style a automaticky aj integrovanú navigáciu s 10,25-palcovým LCD displejom s funkciami Apple CarPlay, Android Auto, Bluelink a Live Services.

Príplatková výbava

Okrem iného majú zákazníci možnosť priplatiť si strechu lakovanú v čiernej farbe (500 € pri Family a Style). Zvoliť si môžu aj príplatkový lak karosérie za 590 €. K balíku Comfort Pack patrí rozšírenie výbavy Comfort o 8-palcový displej s rádiom a samozrejme s funkciou Apple CarPlay a Android Auto. Nechýba ani bezdrôtové nabíjanie telefónu, dva reproduktory v zadných dverách a zadná parkovacia kamera (900 €). Pri motorizácii 1,0 T-GDi môže byť Bayon vylepšený s balíkom Comfort Pack+, ktorý obsahuje navyše aj prístrojovú dosku Supervision 10,25-palcov.

K strednej výbave Family je možnosť dokúpiť Smart Pack, s  inteligentným kľúčom a bezdrôtovým nabíjaním mobilného telefónu (500 €). Pokiaľ sa ale rozhodnete pre najvyššiu výbavu Style, máte možnosť dokúpiť si aj Style Pack Black/Green s prémiovým audiosystémom BOSE s 8 reproduktormi a zosilňovačom, vyhrievaním zadných sedadiel a interiérovými doplnkami (700 €).

Značka Hyundai poskytuje svojim zákazníkom 5 ročnú záruku bez obmedzenia počtu najazdených kilometrov. Zákazníci môžu k vozidlu získať aj kompletnú sadu zimných pneumatík so zľavou 65%. Model Bayon je už k dispozícii u predajcov Hyundai.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 3

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokTEST Mercedes E450 All-Terrain, dokonale splní všetky vaše potreby
Nasledujúci článokÉra atmosférických veľkoobjemových motorov je preč. Končí aj Hyundai