Domov Elektromobilita Mazda pripravuje veľké množstvo noviniek a chce ich predstaviť do roku 2025...

Mazda pripravuje veľké množstvo noviniek a chce ich predstaviť do roku 2025 !

Mazda čoskoro uvedie na trh elektrifikované vozidlá. Bude sa snažiť obohatiť trh uvedením piatich hybridov, piatich plug-in hybridov a troch čisto elektrických vozidiel medzi rokmi 2022 a 2025.

Mazda bude pre niektoré z týchto nových automobilov naďalej používať platformu škálovateľnej architektúry Skyactiv Multi-Solution Scalable Architectur. Tá umožňuje značke vyrábať všetky svoje vozidlá so spaľovacím motorom aj čisto elektrickým pohonom na rovnakej výrobnej linke.

K dispozícii bude mild-hybrid aj plug-in hybrid

Aby Mazda doplnila nové modely, čoskoro uvedie na trh aj dvojicu nových hybridných motorov s priamym šesťvalcom . K dispozícii bude benzínový aj naftový agregát, ktoré budú oba vybavené 48V mild-hybridnou asistenciou. Nový plug-in hybridný pohonný agregát využíva benzínový štvorvalec spojený s akumulátorom a elektromotorom. Mazda bude v budúcnosti tiež využívať rotačnú technológiu EV Range-Extender z modelu MX-30 vo viacerých svojich vozidlách.

MX-30

V roku 2025 uvedie Mazda na trh pre svoje budúce elektromobily vyhradenú čisto elektrickú platformu s názvom Skyactiv EV Scalable Architecture.  Na túto platformu sa presunú všetky budúce elektromobily japonskej spoločnosti. Technické detaily stále nie sú potvrdené, ale podobne ako platforma MEB spoločnosti Volkswagen. Aj Mazda tvrdí, že jej podvozok EV je možné skrátiť alebo predĺžiť. Bude možné ho upravovať tak, aby vyhovoval rôznym rázvorom a tvarom karosérie.

Do roku 2030 bude štvrtina na elektrinu

Do roku 2030 sa spoločnosť zameriava na to, aby 25 percent jej globálneho predaja pochádzalo z čisto elektrických vozidiel, pričom zvyšné modely majú určitú formu elektrifikácie.

Tento pohon EV je súčasťou najnovšieho ekologického záväzku Mazdy znížiť svoje emisie CO2 a do roku 2050 sa stať spoločnosťou úplne uhlíkovo neutrálnou. Ide o rastúci trend pre svetových výrobcov automobilov, pričom spoločnosti Polestar a Volvo sa zaviazali dosiahnuť podobné záväzky ešte začiatkom tohto roka.

MX-30

Ako vedľajší projekt svojho elektrifikačného tlaku (a aby si pri prechode od fosílneho paliva k elektrickej energii poskytla určitý priestor na dýchanie) podpísala Mazda v Japonsku tiež partnerstvá s cieľom vyvíjať nízkouhlíkové biopalivá vyrobené z mikrorias. Mazda,teda podobne ako značka Porsche, sa chce snažiť aj o vývoj e-palív.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJAutoExpress
Predchádzajúci článokBentley Flying Spur prechádza modernizáciou. Ešte luxusnejšia limuzína?!
Nasledujúci článokTEST BMW 430d xDrive Coupé – extrovert s perfektným telom