Domov News Fanúšikovia rozhodli ! Takto vyzerá unikátna Puma ST !

Fanúšikovia rozhodli ! Takto vyzerá unikátna Puma ST !

275 000 fanúšikov hlasovalo o konečnom dizajne a názve tejto limitovanej edície Ford Puma ST.

Začiatkom tohto mesiaca spoločnosť Ford spustila jedinečnú sociálnu kampaň. V nej vyzvala fanúšikov, aby pomohli navrhnúť a pomenovať novú špeciálnu verziu modelu Puma ST. Táto limitovaná verzia zdieľa rovnakú platformu ako Fiesta ST. Po odovzdaní 275 000 hlasov na kanáloch spoločnosti Ford na Twitteri a Instagrame sú výsledky k dispozícii a bol aj následne odhalený víťazný dizajn.

V anketách mohli fanúšikovia hlasovať za farebné kombinácie laku, štítkov a brzdových strmeňov. Ich úlohou bolo aj zvoliť názov unikátneho crossoveru na mieru. Pre exteriér je víťazný dizajn zhotovený v čiernej farbe so zlatými líniami prechádzajúcimi cez kapotu a strechu. Zatiaľ čo kolesá sú vyhotovené v saténovo zlatej farbe a sú vybavené červenými brzdovými strmeňmi.

ST Gold Edition
Kopec dizajnových detailov

Fanúšikmi navrhnutá Puma ST má tiež dizajnové štítky ST a prahové lišty Puma. Vnútri sa fanúšikovia rozhodli pre prešívanie bezpečnostných pásov, prahové lišty, bronzové kontrastné prešívanie a obloženie z umelých uhlíkových vlákien.

Pokiaľ ide o názov, crossover v limitovanej edícii sa bude volať Puma ST Gold Edition – druhým variantom názvu bola „Puma ST 24K Edition“. Pod kapotou je Puma ST Gold Edition poháňaná rovnakým 1,5-litrovým trojvalcovým motorom EcoBoost. Ten sa nachádza aj vo Fieste ST, s výkonom 197 koní. To umožňuje vysokovýkonnému crossoveru akcelerovať z 0 na 100 kilometrov za hodinu za 6,7 ​​sekundy. Puma ST Gold Edition bude k dispozícii v limitovanom množstve s dodávkami sa začne v priebehu tohto roka v Európe.

Zatiaľ iba v Európe

Do Ameriky nepríde, pretože Ford Puma sa nepredáva v USA, hoci generálny riaditeľ Fordu Jim Farley naznačil, že by raz mohol do Ameriky prísť.

„Aby sme vytvorili niečo skutočne špeciálne pre našich verných fanúšikov výkonu, posunuli sme sa k progresívnemu prístupu pri spoločnom vytváraní Puma ST Gold Edition. Počet odovzdaných hlasov ukazuje, ako nadšení sú naši zákazníci – a že majú skutočne vynikajúci vkus, “uviedol Amko Leenarts, riaditeľ, design, Ford of Europe. „Je to všetko v detailoch a s touto špeciálnou edíciou naši fanúšikovia nakonfigurovali skutočne žiadaný a lákavý produkt.“

ST Gold Edition

Ford minulý rok použil podobný prístup, keď nechal fanúšikov hlasovať za dizajn konceptu Team Fordzilla P1, ktorý navrhol tím Fordzilla eSports.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 1

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJCarBuzz
Predchádzajúci článokVieme, ktoré SLOVENSKÉ POLICAJNÉ AUTO je najrýchlejšie, vyskúšali sme to na okruhu!
Nasledujúci článokPorsche 911 Turbo dostáva extra porciu výkonu od TechArt-u