Domov Elektromobilita Labutia pieseň pre spaľovacie motory Audi bude už čoskoro realitou !

Labutia pieseň pre spaľovacie motory Audi bude už čoskoro realitou !

Spoločnosť Audi oznámila, že v roku 2033 predá svoje konečné vozidlo so spaľovacím motorom v Európe. Je to najnovší krok v pochode značky k elektrifikácii, ktorý pomôže spoločnosti Audi splniť cieľ dosiahnuť do roku 2050 nulové emisie uhlíka.

Posledné novo vyvinuté vozidlo Audi so spaľovacím motorom sa na trh dostane v roku 2026 – potom však značka prestane vyrábať nové jednotky ICE a zameria sa na čisto elektrické pohonné jednotky. Spoločnosť však tvrdí, že bude pokračovať v budovaní svojich súčasných pohonných jednotiek na fosílne palivá pre Čínu, pretože sa očakáva, že trh bude po roku 2033 naďalej rásť.

Európa je na rade hneď

V prípade Európy sa ukončenie začne s okamžitou platnosťou. Audi už pripravuje zostavu viac ako 20 modelov E-tron, ktorá sa do showroomov dostane pred rokom 2025. K nedávno uvedenému modelu e-tron GT sa v roku 2022 pripojí model Q6 e-tron a nový elektrický sedan. ktorá podporí rodinu A6 v roku 2023.

A6 e-tron

Oba elektromobily budú vychádzať z novej platformy Premium Platform Electric (PPE). Tá bola špeciálne vyvinutá na podporu všetkého, od nízko posadených kupé po vysoko stavané SUV. V tomto zmysle sa líši od platformy MEB koncernu Volkswagen. Tá sa nachádza pod Q4 e-tron, pretože je vhodná iba pre vyššie hatchbacky a SUV.

Očakáva sa tiež, že Audi uvedie na trh väčšie vlajkové elektrické SUV, potenciálne nazývané Q9 e-tron. Tento model by zapadol vedľa modelu Q8 v zostave Audi, čo by odzrkadľovalo stratégiu pomenovania Q3 a Q4 e-tron.

Všetko stojí na technológii a inovácii

Generálny riaditeľ, Markus Duesmann, uviedol: „Vďaka našej inovatívnej sile ponúkame jednotlivcom možnosti udržateľnej a uhlíkovo neutrálnej mobility.“ A dodal: „Neverím v úspech zákazov. Verím v úspech technológií a inovácií.“

Zatiaľ nie je známe, ktorý model bude disponovať tým posledným spaľovacím motorom Audi (spojený s určitou formou hybridnej asistencie), ale sú tu dvaja hlavní kandidáti. Modely Q5 a Q8 majú byť nahradené do roku 2025. To znamená, že modely novej generácie všetkých spomenutých typových označení by boli stiahnuté zo showroomov do roku 2033. Predpokladá sa konvenčný sedemročný životný cyklus modelu.

SQ8

Audi zatiaľ nepotvrdilo, či jeho finálna jednotka ICE prenasleduje priamy výkon alebo maximálnu účinnosť. Duesmann však poznamenal: „Posledný spaľovací motor Audi bude najlepší, aký sme kedy vyrobili.“ Vieme však, že posledná generácia spaľovacích motorov Audi bude kompatibilná so syntetickými palivami.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 1

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJAutoExpress
Predchádzajúci článokNová Audi RS3 odhalená! Takto by mala vyzerať ?!
Nasledujúci článokAké skvosty sa nachádzajú v garáži ruského prezidenta Putina?