Domov News Nový Seat Ibiza vstupuje na slovenský trh! S akou cenovkou bude štartovať?!

Nový Seat Ibiza vstupuje na slovenský trh! S akou cenovkou bude štartovať?!

Ďalším novým vozidlom na našom trhu sa stal nedávno predstavený modernizovaný Seat Ibiza. Moderne naladený dizajn exteriéru či interiéru novej Ibizy prichádza na naše trhy. 

Model Ibiza je jeden z najúspešnejších modelov značky Seat od svojej premiéry v roku 1984. Za 37 rokov vzniklo päť generácií a predalo sa takmer 6 miliónov kusov. Ale poďme späť k novej Ibize.

Výbava Style Family

Čo sa týka výbavy nová Ibiza ponúka v základnej výbave Style Family nové bezpečnostné asistenty. Napríklad asistent rozjazdu do kopca, Front Assist monitorovanie priestoru pred vozidlom vrátane núdzového brzdenia, systém udržovania v jazdnom pruhu a na záver hlavne služby Seat Connect na 10 rokov + služby Remote access na 1 rok a núdzové volanie eCall. Nechýbajú ani vyhrievané predné sedadlá, multifunkčný kožený volant, predné full LED svetlá s denným svietením či elektricky nastaviteľné zrkadlá. Pre pohodlné vozenie sa postarajú aj 15-palcové zliatinové disky.

V spomínanej výbave Style Family sú dostupné tri rôzne benzínové motorizácie. Najslabšia verzia 1.0 ECO TSI 95 ponúka výkon od 70 kW do 95 kW a manuálnu 5-stupňovú prevodovku. Cena tejto motorizácie začína vďaka cenovému zvýhodneniu na 14 490€ (cenníková cena 17 833€). Motor 1.0 ECO TSI 110 ako aj podľa označenia disponuje výkonom od 81 kW do 110 kW a motor je spojený s manuálnou 6-stupňovou prevodovkou. Zvýhodnená cena je 14 740€ (cenníková cena 18 103€). Najsilnejšia motorizácia v rámci výbavy 1.0 ECO TSI 110 je k dispozícii v podstate s rovnakým výkonom ako predchádzajúca verzia akurát ponúka už 7-stupňovú automatickú prevodovkou DSG. V rámci zvýhodnenej ceny začína na 16 120€ a cenníková cena na 19 593€.

Výbava Style

Od výbavy Family Style sa líši výbava Style minimálne. Style Family má oproti Style navyše interiérový balík v, ktorom sa je k dispozícií stredová lakťová opierka vpredu, upevňovacie prvky v batožinovom priestore. Taktiež sú k dispozícií parkovacie senzory vzadu či svetlá SEAT Full Link. Čo sa týka Winter pack tak v ňom sú vo výbave k dipozícii vyhrievané predné sedadlá, výškovo nastaviteľné sedadlo spolujazdca, vyhrievané a sklápateľné spätné zrkadlá či predné svetlá do hmly.

Bezpečnostnými asistentmi ako napríklad kontrola tlaku v pneumatikách, systém rozpoznávania únavy vodiča a zadné kotúčové brzdy. Tónované sklá, zadný stierač, centrálne zamykanie na diaľkové ovládanie a 15-palcové zliatinové disky. Motory sú rovnaké akurát, že najslabšia verzia 1.0 ECO TSI 95 je za zvýhodnenú cenu 15 050€. V ponuke je aj motorizácia 1.0 TGI 90 s výkonom od 66 kW do 90 kW s manuálnou 6-stupňovou prevodovkou. Za zvýhodnenú cenu 17 440€. Najsilnejší motor 1.0 ECO TSI 110 s automatickou prevodovkou DSG v rámci výbavy Style začína za zvýhodnenú cenu na 16 810€.

Xcellence

Výbava Xcellence ponúka na rozdiel od výbavy Style automatickú dvojzónovú klimatizáciu, vonkajšie zrkadlá vyhrievané a sklápateľné, vnútorné spätné zrkadlo s automatickou clonou, predné hmlové svetlá s funkciou Coming & Leaving Home, zadné LED svetlá, elektrické ovládanie okien vpredu aj vzadu aj s funkciou one touch, dažďový senzor, parkovacie senzory vpredu i vzadu aj bezkľúčové otváranie / štartovanie KESSY a mnoho ďalšieho. Obuté sú 16-palcové zliatinové disky. Ponuka motorizácii ostáva totožná okrem motoru 1.0 TGI 90, mení sa len cena, ktorá štartuje za zvýhodnenú cenu na 16 430€ (cenníková cena 17 930€). Vrcholová verzia s automatickou prevodovkou a najvýkonnejším motorom vo výbave začína za zvýhodnenú cenu na 18 540€ (cenníková cena 20 040€).

FR 

Dostávame sa k najvyššej výbave novej Ibizy a to výbava FR. Španielska automobilka označuje už dlhé roky svoje najvyššie a športové výbavy označením FR. Keďže sa jedná o vrcholovú výbavu tak súčasťou okrem spomenutých prvkov je aj elektronická uzávierka diferenciálu, Seat Drive profile pre nastavenie riadenia, plynu a prevodovky pre DSG ci už jazdné režimy. Ďalej ponúka výbava FR aj predný a zadný športový spojler FR a čierne doplnky, dizajnové dvojité výduchy výfuku v zadnom nárazníku a už 17-palcové zliatinové disky. Najslabšia motorizácia 1.0 ECO TSI 95 v tomto prípade štartuje na zvýhodnenej cene 16 200€ (cenníková cena 17 700€) a najsilnejšia verzia 1.5 TSI 150 EVO, ktorá je dostupná iba vo výbave FR a FR Family disponuje výkonom od 110 kW do 150 kW a tiež so 7-stupňovou automatickou prevodovkou DSG. Zvýhodnená cena tejto motorizácie je 19 750€ a cenníková cena 21 250€.

Seat poskytuje dva roky po kúpe nového vozidla služby Seat Service Mobility bezplatne. V rámci Seat Service Mobility majú zákazníci nárok na náhradné vozidlo, pri návrate domov a po opravení vozidla na krytie cestovných nákladov spojených s vyzdvihnutím vozidla, náhradné ubytovanie, krytie cestovných nákladov pri pokračovaní v ceste.

2-ročná záruka sa vzťahuje na nové vozidlo bez obmedzenia kilometrov. 3-ročná záruka na laky a 12-ročná na prehrdzavenie z vnútra. Nový Seat Ibiza je na Slovensku už teraz  dostupný v predpredaji.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 4

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokPolícia varuje, pokuty pre elektrické kolobežky sú realitou! Pokiaľ nebudete…
Nasledujúci článokLietajúce auto zo Slovenska má za sebou prvú zaťažkávaciu skúšku. Let z Nitry do Bratislavy sa podaril