Domov News Heineken predstavil autonómne vozidlo, ktoré má zmysel!

Heineken predstavil autonómne vozidlo, ktoré má zmysel!

Heineken predstavil autonómne vozidlo, ktoré má zmysel

Autonómne vozidlá sú budúcnosťou, no ešte ich čaká dlhá a tŕnistá cesta. Pivovar Heineken sa na problematiku pozrel z iného uhla pohľadu a prišiel s vlastným riešením… 

Autonómne vozidlá majú priniesť vysokú mieru bezpečnosti na cesty a úľavu od stresu dnešného uponáhľaného života. Jazda autom by sa tak mala stať relaxom. Kým sa ale dostaneme do tohto bodu, čaká nás ešte dlhá cesta – či už z pohľadu technologického vývoja, alebo aj legislatívy. Ak predsa len dôjde k nehode s ublížením na zdraví alebo smrťou, kto bude niesť zodpovednosť? Výrobca? Majiteľ? Táto téma je však komplexná a v dnešnom článku sa pozrieme na inovatívne využitie autonómnej jazdy od holandského pivovaru Heineken. Malý robot sa volá Heineken Beer Outdoor Transporter (B.O.T.) a jeho názov hovorí sám za seba.

Studené pivo kdekoľvek a kedykoľvek

B.O.T. je v podstate malá pojazdná chladnička, ktorá vďaka implementácii autonómnej technológie dokáže prenasledovať svojho majiteľa kamkoľvek pôjde. Vďaka tomu si tak môžete vychutnať studené pivo (alebo iný nápoj) v akomkoľvek čase.

Autonómna minichladnička má celkovo 6 kolies: dve veľké vzadu a štyri menšie vpredu. V priestore sa orientuje pomocou viacerých senzorov a celkovú kapacitu „batožiného priestoru“ má na 12 plechoviek piva a, samozrejme, ľad.

To je ale všetko, čo k novinke vieme. Heineken je totiž v tejto fáze pomerne skúpy na detaily a prezradil len toľko, že okrem prenasledovania majiteľa dokáže reagovať aj na hlasové povely, a teda prísť na zavolanie, a vďaka zabudovanému reproduktoru na ne aj odpovedať. Pohybovať sa má po rôznych povrchoch a vďaka senzorom sa dokáže vyhýbať prekážkam.

Podľa dostupných informácií sa ale masová výroba autonómnej minichladničky nechystá – Heineken vyrobí len 20 kusov, ktoré slúžia ako ceny v súťaži pre zákazníkov v Spojených štátoch. Ktovie, možno sa B.O.T. stretne s takým úspechom, že Heineken jednoducho neodolá a nasadí masovú výrobu. 🙂

Pre lepšiu predstavivosť si pozrite oficiálne video.

Heineken B.O.T. (Beer Outdoor Transporter)

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 2

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJautoforum
Predchádzajúci článokBude Lexus UC luxusnejšou verziou Toyoty GR86 ?
Nasledujúci článokTEST Honda Forza 350 pohodlný a praktický spoločník na víkendové výlety!