Domov News Renault prináša novinky do segmentu malých úžitkových vozidiel

Renault prináša novinky do segmentu malých úžitkových vozidiel

Francúzska značka Renault si pripravila v priestoroch Brick Gallery v Bratislave oficiálne predstavenie LCV modelov. Renault priniesol revolučné novinky, znovuzrodil kus histórie a odhalil aj ďalšie smerovanie v tomto segmente vozidiel.

Renault síce už na trh uviedol svoje nové modely Kangoo Van a Express Van, no k ich oficiálnemu predstaveniu na Slovensku došlo iba nedávno. Renault chce svojou flotilou úžitkových vozidiel vyhovieť majorite potenciálnych zákazníkov a preto si pripravil veľa noviniek a užitočných riešení, pretože o tom predsa úžitkové vozidlá sú.

Kangoo Van je revolučný

Kangoo prináša revolúciu na trh s malými úžitkovými vozmi. Je to inovatívne vozidlo s dynamickým štýlom. Jeho hlavnou cieľovou skupinou sú najmä podniky s väčším vozovým parkom. No Kangoo Van bude dobrým spoločníkom aj pre remeselníkov a menšie spoločnosti.

“Nový Kangoo Van predstavuje zásadnú inováciu. Open Sesame by Renault je jedinečná novinka, vďaka ktorej má dodávka najväčší bočný vstup na trhu. V novom modeli sú zachované najlepšie prvky predchádzajúcich generácií a ponúka bezkonkurenčný výber karosárskych verzií a motorov. Dizajn je robustný zvonku, zvnútra je však porovnateľný s osobným vozidlom. Ide o dodávku, ktorá mieri vysoko. Nový Kangoo Van umožňuje značke Renault osloviť zákazníkov hľadajúcich praktické inovácie, najnovšie asistenčné systémy pre vodiča, pohodlie a čoskoro tiež plne elektrický pohon.” uviedol Jean-Louis Wiedemann, obchodný riaditeľ oddelenia malých dodávok, skupina Renault.

Nový Kangoo Van so sebou prináša 5 vlastností, na ktoré nesmieme zabudnúť.  Prvou z nich je vďaka absencii B stĺpiku skvelé a jednoduché nakladanie. Šírka bočného nakladacieho priestoru tak narástla na  1 446 mm. Druhou vychytávkou je takzvaný “easy inside rack”. Ide o pod strechou umiestnený nosič určený na prepravu dlhých predmetov. Treťou skvelou vychytávkou je moderný interiér, ktorý má až 60 litrov úložného priestoru pre vodiča a spolujazdca. Štvrtým plusovým bodom je nákladový priestor s objemom 3,9 m3. Posledným bodom, ktorý je potrebné spomenúť bude moderný a atleticky poňatý dizajn s výraznými krivkami na boku vozidla. A jeden bonus – určite treba spomenúť 12 nových asistenčných systémov pre vodiča. Napríklad ide aj o núdzové brzdenie, systém trvalého výhľadu vzad vďaka integrovanej strešnej kamere a mnohé iné. Do plánov je zahrnutý aj elektrický model  a ten by mal na trh doraziť začiatkom roku 2022.

Znovuzrodenie Expressu

Renault Express Van je návratom k historicky úspešnému modelu Express. Renault sa rozhodol oživiť model Express a priniesť na trh s malými úžitkovými vozidlami vozidlo v akceptovateľnej cenovej kategórii. Ide o vozidlo, ktoré prináša skvelý pomer ceny a výkonu a postačí hlavne menej náročným klientom.

“Nový Express Van sa vyznačuje dynamickým a robustným vonkajším dizajnom, ktorý je v úplnom súlade s pravidlami pre štýl značky Renault. Ponúka na trhu neporovnateľné rozmery vo svojej kategórii, moderný vnútorný priestor zahŕňajúci viacero úložných priestorov, pohodlné sedadlá s dlhou životnosťou. S Novým Express Van sa Renault obracia na zákazníkov požadujúcich objem a to, čo je vo vozidlu naozaj nutné. ”  povedal o modeli Express Van Jean-Louis Wiedemann, obchodný riaditeľ oddelenia malých dodávok, skupina Renault.

Model Express rovnako ako aj jeho vybavenejší súrodenec Kangoo má 5 vlastností, ktoré je nutné spomenúť. Prvou z nich je dostatočne bohatý nakladací priestor (3,7 m3) s dĺžkou úložnej plochy až 1,91m. Druhým bodom je dobrá vybavenosť, čo sa týka motorov. K dispozícii budú 4 dieselové a 4 benzínové agregáty. Aj v modeli Express sa dbalo na detaily a tak treťou vychytávkou je posilnená bezpečnosť zhmotnená v systéme “Rear View Assist”. Ide o zlepšenie viditeľnosti mŕtveho uhla a systém stabilizácie prívesu. Bodom číslo 4 je konektivita vozidla. Express Van dostane 3 USB porty. štyri 12V zásuvky, systém Easy Link s 8-palcovým displejom a možnosťou Apple CarPlay a AndroidAuto. No a posledným bodom je jednoznačne príjemnejší pocit z interiéru vozidla, ktorý tiež disponuje odkladacím priestorom v objeme 48 litrov.

Každý si nájde to svoje

Nový Renault Express Van začína na cene 11 000 € vo výbave Business s motorom TCe 100. Nový Renault Kangoo Van je dostupný vo výbave Cool od 16 550 €. Prvé zážitky z jazdy na našich cestách boli veľmi príjemné. Mali sme možnosť vyskúšať viaceré motorizácie a určite nesklamali. Príjemná je jazda už aj s naloženým bremenom v úložnom priestore. Obe vozidlá jazdia veľmi stabilne a je cítiť progres v použitých technológiách.

Renault jednoznačne trafil klinec po hlavičke a na trh v segmente malých úžitkových vozidiel prináša zaujímavé modely. Určite svojimi skvelými nápadmi budú užitočným partnerom pre vodiča pri vykonávaní svojho povolania. Či už ide o veľkú spoločnosť alebo živnostníka, každý si nájde to svoje. Úžitku nikdy nie je dosť a to najmä v úžitkovom vozidle. Tak nech sa páči, nakladať a jazdiť.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 1

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJRenault
Predchádzajúci článokBudúcnosť Stellantisu? Alfa e-Romeo s dojazdom 800 kilometrov
Nasledujúci článokNový Opel Astra – agresívnejší a športovejší