Domov News Nová generácia športiaku Nissan GT-R odhaľuje svoje detaily! Dočkáme sa ho aj...

Nová generácia športiaku Nissan GT-R odhaľuje svoje detaily! Dočkáme sa ho aj v Európe?!

Športiaky od Nissanu patria už dlhé roky medzi obľúbené vozidlá. Rovnako je to aj v prípade modelu GT-R. Prvý krát sa generácia R35 predstavila v roku 2007. V roku 2016 prišla facelift verzia, tým pádom sa stala R35 jedným najdlhšie vyrábaných vozidiel na trhu.

Ak sa posunieme späť v čase, určite mnohí z vás si spomenú aj na legendárnu predchádzajúcu generáciu R34, ktorá je hlavne známa aj z filmu Rýchlo a zbesilo. Do dnes patrí medzi veľmi unikátne autá. Rovnako sú v autičkárskej komunite obľúbené aj staršie generácie Nissanu GT-R.

O novej generácii R36 sa uvažovalo už dlhšiu dobu. Aktuálne sa však objavili správy z Japonska, podľa webu Best Car by nová generácia mala ísť rovnakou cestou ako nový Nissan Z. Platforma by mala ostať totožná, ale podvozok R36 sa pravdepodobne dočká viac vylepšení, nové komponenty a úplne nové naladenie. Interiér samozrejme by mal ukázať celkom nový dizajn s modernými technológiami a bezpečnostnými prvkami.

Exteriér tiež dostane nový dizajn. Najhlavnejšia časť a to motorový priestor, v ktorom by sa mal ukrývať naďalej pôvodný vidlicový šesťvalec twin-turbo s označením VR380DETT. Vďaka informáciám vieme, že našťastie nedostane mild-hybridnú asistenciu. Výkon by mohol byť na úrovni aktuálnej verzie GT-R Nismo, takže približne 441 kW (600 koní) a točivý moment 652 Nm. Nebude chýbať automatická prevodovka a pohon všetkých kolies.

Aj napriek stále prísnejším emisným normám vo svete alebo v Japonsku bude každopádne zaujíma ako si nové GT-R s nimi poradí. Automobilka Nissan však má viacero elektrifikovaných či elektrických modelov. A teraz najčastejšie kladená otázka pri podobných modeloch, či sa ho dočkáme aj u nás v Európe keďže aj čo raz viac automobiliek plánuje ukončiť výrobu áut so spaľovacími motormi. A rôzne štáty ich aj zakazujú. Preto sme mohli počuť o špekuláciách, že by nová generácia GT-Rka dostala mild-hybridnú technológiu aspoň na pár rokov, kým sa športiak stane úplne elektrickým modelom.

Webová stránka Best Car informovala, že by sa výroba súčasnej generácie GT-R R35 ukončila na jeseň 2022. Nová generácia by sa mala teda predstaviť začiatkom roka 2023, nie je to však ešte úplne isté.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 4

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJauto.cz
Predchádzajúci článokVodičské preukazy, spravme si v tom poriadok! Skupiny, typy a minimálny vek.
Nasledujúci článokMilujete pach benzínu? Ford predstavil parfém s vôňou benzínu Mach-Eau!