Kým sa v posledných dňoch všetka pozornosť orientovala na Ameriku, tak Briti medzitým predstavili svoj „sériový“ model Grand Convertible.

To, že arabskí šejkovia majú hlboké ropné vačky všetci dobre vieme. Nie jeden krát sme videli ich počin v automobilovom priemysle. Radi si nechajú postaviť či už unikáty na cestách alebo kupujú vzácne športiaky minulých rokov. Pokiaľ máte peniaze, fantázií sa medze predsa nekladú.

Každý z nás by si myslel, že britská automobilka Bentley bude mať svoj najväčší showroom práve na ostrovoch, odkiaľ pochádza. Opak je však pravdou a najväčší a najštýlovejší showroom značky sa nachádza v hlavnom meste Spojených arabských emirátov. Práve na jednom zo siedmych podlaží showroomu sa v tichosti ukázal model Bentley Grand Convertible by Mulliner. Kde inde by ste chceli prezentovať svoj najnovší najdrahší model, keď nie práve na tomto mieste?

Pracovníci, ktorí sa podieľajú na interiérovej časti automobilu stvorili priam majstrovské dielo. Automobil vychádza z rovnakého konceptu, ktorý bol korunovaný za najelegantnejší kabriolet sveta. „Sériovka“ bude niesť rovnaké meno a taktiež sa môžete tešiť na tie najluxusnejšie materiály. Nie je však sériová výroba ako sériová výroba. V tomto prípade bude vyrobených iba 19 kusov k výročiu značky v symbolickom roku 1919.

Pod kapotou bude driemať motor použitý v modely Mulsanne Speed – 6,75-litrová V8 s dvoma turbodmýchadlami, výkonom 395 kW / 538 koní a krútiacim momentom 1100 N.m. Viac informácií nevieme, no nakoľko ide o kabriolet, tak je jasné, že váha bude o čosi vyššia ako pri bežnom Bentley.

Cena? Tá odpovedá jedinečnosti a bude závisieť aj od toho, ako si svoj Grand Convertible by Mulliner naprogramujete. Pohybovať by sme sa mali okolo 3,5 milióna dolárov. Automobilka sľubuje, že automobily dodá svojim majiteľom v rokoch 2018 a 2019. Spolu s nimi dôjde aj kabriolet Mulsanne.

Vďaka britskému youtuberovi a carspotterovi Shmee150 vám vieme priblížiť aj to, ako táto extáza na kolesách vyzerá v skutočnosti.

The $3.5 MILLION Bentley Grand Convertible | FIRST LOOK

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJShmee150
Predchádzajúci článokTesla Semi, kamión so zrýchlením z 0 – 100 km/h za 5 sekúnd!
Nasledujúci článokMercedes-Benz prvými fotkami ukazuje, ako bude vyzerať nová trieda A.