Domov News Posaidon prichádza s novým luxusným vládcom morí.. teda ciest

Posaidon prichádza s novým luxusným vládcom morí.. teda ciest

Nemecká tuningová scéna sa prevažne točí okolo Brabusu, Prior Design, Mansory a veľa iných zvučných mien. Ďalším na trhu je však firma Posaidon, ktorá taktiež má čo ponúknuť.

Najnovšie si pod svoje ruky zobrali ultra luxusný sedan Mercedes-AMG S63. Ten už vo svojej základnej verzii ponúka toho naozaj veľa. Nemecká úpravcovská spoločnosť s trojzubcom v znaku, nie nie je to Maserati však dokazuje, že keď sa chce, tak aj z kráľa limuzín sa dá vytlačiť toho ešte viac.

Po dizajnovej stránke sa toho veľa nemení, okrem toho, že auto je rázom viac pritlačené k zemi. A to doslova. Najväčšie umenie sa totiž odohráva pod kapotou. Dvakrát preplňovaný osemvalec s objemom 4,0-litra ponúka v sérií výkon 456 kW / 620 koní a maximálny krútiaci moment 900 Nm. Ako hovoríme, tu sa iba začína.

K úprave budú tri rôzne stupne. Prvý nesie označenie RS 830. Okrem lepších turbodúchadiel a športového výfuku dostanete aj softwarovú úpravu auta. Kompletne celého pohonného ústrojenstva, t.j. motoru a prevodovky. Výsledkom tak je výkon 610 kW / 830 koní a krútiaci moment 1.100 Nm. Druhým v poradí je RS 830+. Ten pridáva o čosi viac výkonu a vo finále tak máte 647 kW / 880 koní s krútiacim momentom 1.200 Nm. Tu sa z pokoja na hranicu 100 km/h dostanete v priebehu 3,2 sekundy a maximálka sa zastaví na 350 km/h. Stále sa bavíme o neodľahčenom aute, ktoré váži cez 2 tony.

Pokiaľ vám však ani toto navýšenie výkonu nestačí, na výber ešte máte tretí variant. Tu si viete nechať upraviť aj hlavy valcov a systém vstrekovania vody a etanolu. Tým pádom sa výkon vyšvihne na hodnotu 691 kW / 940 koní a krútiaci moment má hodnotu 1.280 Nm. Takýmto výkonom sa nemôžu niekedy pochváliť ani superšporty a tu to dostanete v luxusnej limuzíne, ktorá je určená na jazdu na zadných sedadlách. Iba že by..?

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 1

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJposaidon.de
Predchádzajúci článokNová Škoda Superb sa odhaľuje na prvých nákresoch! Vyrábať sa bude u nás na Slovensku.
Nasledujúci článokElektrifikácia pre Mercedes-Benz je v plnom prúde. Očakávať môžeme triedu G aj Maybach EQS.