Domov News Už aj VW má svoju X6. Detailné predstavenie VW Taigo.

Už aj VW má svoju X6. Detailné predstavenie VW Taigo.

Do ľuďmi veľmi obľúbenej kategórie SUV-kupé po novom vstupuje aj nemecký gigant Volkswagen. Nový VW Taigo doplní model T-Cross v segmente menších crossoverov. Mestské SUV rozhodne zaujme vzhľadom, pohon všetkých štyroch kolies by ste však hľadali márne.

Tento malý crossover vyniká predovšetkým svojim imidžom, zabudnúť nemôžeme ani na technologickú vyspelosť nového VW Taigo.

VW Taigo
Bohatá základná výbava.

Už v štandardnej výbave vám Taigo na cestu posvieti full-LED svetlometmi, ktoré za príplatok môžete nahradiť svetlami s IQ.Light LED Matrix technológiou. V najnovšom prírastku v portfóliu automobilky Volkswagen klasické budíky nehľadajte. namiesto budíkov je pred vodičom umiestnený digitálny panel a multifunkčný volant. Celkovým dojmom, čo sa výbavy týka, nové SUV-kupé značky pripomína najnovšiu deriváciu modelu Polo. Vodičovi bude v aute prístupný najnovší infotainment VW MIB3 a podľa zvolenej výbavy bude môcť byť vaše auto neustále online.

VW Taigo
Dôraz na bezpečnosť.

Bezpečnosť je pre Volkswagen v prípade modelu Taigo minimálne rovnako dôležitá ako konektivita. Tak isto v základe toho dostanete naozaj dosť. Napríklad systém monitorovania okolia vozidla, núdzové brzdenie v mestských rýchlostiach, alebo upozornenie v prípade opustenia jazdného pruhu. Ak si priplatíte, môžete svoje vozidlo vybaviť systémom IQ.Drive Travel Assist, ktorý kombinuje viacero bezpečnostných prvkov. Tento systém vytvára akýsi balíček, s ktorým je sprístupnený istý druh autonómnej jazdy.

VW Taigo
Nový kráľ B-segmentu ? 

Čo sa technických údajov týka, Volkswagen Taigo dosahuje slušných rozmerov. Na dĺžku najnovší prírastok dosahuje hodnotu 4 266mm, šírku 1 757mm a výšku 1 494mm. Rázvor kolies je 2 566, pričom batožinový priestor pojme až 438 litrov, čo je na pomery segmentu mierne nadpriemerná hodnota.

VW Taigo
Na naftový motor zabudnite. 

Volkswagen sa v prípade nového medlu vydal čisto benzínovou cestou. Základom ponuky opäť ako už býva zvykom bude 1,0 TSI. Dostupný bude v dvoch výkonnostných variantoch a to 70 kW/95 koní alebo 81 kW/110 koní. vrcholom ponuky bude 1,5 TSI, ktorý bude vyladený na 110 kW, čiže 150 koní. Prvé kúsky by sa mali k svojim majiteľom dostať už niekedy na prelome rokov 2021 a 2022, avšak sumu, ktorú si VW za nový prírastok vypýta zatiaľ nepoznáme.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 3 / 5. Počet hodnotení 2

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJautobild.pluska.sk
Predchádzajúci článokVIDEO Protestujúci dav v Bratislave zaútočil na vodičov, zablokoval MHD a napadol novinárov…
Nasledujúci článokNahliadnite do interiéru prvej jachty z dielne Lamborghini! Koľko nevídaný luxus stojí?!