Domov News Ford pridáva do ponuky nové obytné vozidlá pre dobrodruhov

Ford pridáva do ponuky nové obytné vozidlá pre dobrodruhov

Dopyt po obytných vozidlách v Európe z roka na rok narastá. Na tento trend nazaháľa ani americká automobilka Ford a svoj Transit prináša ešte v špecifickejšej verzii.

To, že na európskom trhu skôr prevláda model Turneo, než Ford Transit – čo sa aspoň obytných vozidiel týka, niet pochýb. Transit si však stále väčšina z nás predstavuje ako klasickú „skriňovú“ dodávku, ktorá prevezie naozaj všetko. Transit Custom Nugget sa však rozširuje o verzie Active a Trail. Tie majú zaujať cestovateľov túžiacich po nových zážitkoch, nielen na spevnených cestách.

Obe verzie majú agresívny vzhľad inšpirovaný aktuálnym trendom – oplastovaním. Obe verzie však budú k dispozícií aj ako Nugget Plus, čiže v predĺženej verzii. Tá ponúkne ešte viac pohodlia a priestoru pre pasažierov.

Dieslu sa nebojí

Obytné Transity Nugget Active aj Trail budú mať pod kapotou 2,0-litrový dieselový motor EcoBlue. Štandardom bude spriahnutie motora s manuálnou, 6-stupňovou prevodovkou, no bonusom bude diferenciál s obmedzenou svornosťou. Vďaka tomu tak bude Transit môcť mať lepšiu trakciu na mokrej tráve, piesku, či na snehu. Pri manuály však neostaneme, k dispozícií bude aj šesťstupňový automat. Samosvorný mechanický diferenciál (mLSD) za príplatok.

O svoju bezpečnosť a bezpečnosť pasažierov cestujúcich s vami sa nebudete mať, nakoľko všetky modely Nugget majú radu bezpečnostných asistentov ako zadnú parkovaciu kameru, Cross Traffic Aller, adaptívny tempomat, sledovanie mŕtveho uhla,…

Výbava vozidiel dokáže ohromiť každého vášnivého cestovateľa. Verzie Nugget Active a Trail môžu disponovať vyhrievaním predných aj zadných sedadiel, no taktiež umožňuje aj výhrev postele. Ford hovorí o tom, že Transit je prvým vozidlom s touto možnosťou v triede.

Vyklápacia strecha má dokonca aj okná spolu s vetracími otvormi, pre dostatočný prísun čerstvého vzduchu. Obe verzie majú farebný displej v obytnej časti, takže si hravo viete skontrolovať stav zásoby vody, ako máte nabitú batériu. Panelom sa ovláda aj bojler na ohrev vody.

Nugget Active / Trail

Obe verzie idú trendom oplastovania. Oplastovaný je predný nárazník, prahy a zadný nárazník. Čiernou farbou sú potreté aj spätné zrkadlá. Čiže ak zídete z cesty na nespevnený povrch, nepoškodíte lak, ale iba plasty. Verzia Active je charakteristická svojou prednou maskou a 17“ kolesami a 2,6 metrovou markízou na boku vozidla.

Vnútro je inšpirované palubou jachty, takže podlaha je vybavená dreveným dekorom. Ten by mal vydržať oveľa väčšiu záťaž a mal by sa ľahšie udržiavať. Chýbať nebude ani LED osvetlenie s nastaviteľnou intenzitou žiarenia.

Verziu Trail od Active rozoznáte na prvý pohľad, nakoľko Trail má prednú časť odetú do čierneho lakovania a taktiež 16“ disky kolies, tiež čierne. Tu sa Ford inšpiroval svojim veľkým pick-upom Raptor.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJfordauthority.com
Predchádzajúci článokMercedes-AMG GT 73 e sa oficiálne predstaví na autosalóne v Mníchove
Nasledujúci článokĎalší úspešný ročník Rally Radosti po Slovensku, dosiahol rekordnú vyzbieranú sumu