Domov News Čo chystá Cupra ? Dozvieme sa viac v Mníchove ?

Čo chystá Cupra ? Dozvieme sa viac v Mníchove ?

Cupra predstavila nový koncept vozidla, ktoré predstavia v septembri na mníchovskom autosalóne. Tým potvrdila, že tento koncept je predzvesťou jeho „mestského elektromobilu“, ktorý sa v roku 2025 objaví na platforme MEB Entry.

Tento koncept s názvom UrbanRebel bude predstavovať ukážku dizajnového jazyka pripravovaného vozidla značky Cupra. Zďaleka nejde o pohľad na model blízky produkcii, ktorý uvidíme v showroomoch. Bude to skôr interpretácia základnej triedy závodného auta a elektromobilu.

Začiatkom roka sa verejnosť dozvedela o plánoch  značky SEAT na elektrický automobil na menšej a lacnejšej verzii platformy MEB. Šéf SEAT a Cupra Wayne Griffiths povedal, že jedna z jeho značiek bude prvou v rámci koncernu VW používať novú platformu MEB Entry. Táto platforma je však stále vo vývoji. Stále nebolo prijaté žiadne rozhodnutie o tom, či auto bude alebo nebude SEAT, respektíve Cupra.

Cupra je vyvolená

Zdá sa, že toto oznámenie potvrdzuje, že to bude práve Cupra. A Cupra bude prvou značkou koncernu VW Group, ktorá používa lacnejšiu platformu MEB pre menšie autá. Tento koncept je možné opísať ako „racing sport car“ a fotografie z upútavky to jednoznačne podporujú. V zadnej časti vozidla môžeme vidieť obrovské zadné krídlo s pretekárskymi číslami na koncových doskách a integrované zadné brzdové svetlo.

Predná časť je vybavená ostro vyzerajúcimi svetlometmi, ktoré sú typické pre značku Cupra, a aerodynamickým obložením s výstupkom na odtokovej hrane nosa, ktoré funguje ako rozdeľovač. Cez auto sa opakuje purpurový vzor a vidíme silné, rozšírené podbehy zadných kolies. Vozidlo sa tiež javí ako dvoj alebo trojdverové EV, pričom od B-stĺpiku nie je vidno žiadne zadné dvere. Vedie do drsného zadného konca s veľkým C-stĺpikom .

Koncept vs. realita

Sériová verzia automobilu bude pravdepodobne obsahovať niektoré z týchto dizajnových prvkov, ale zmení ich na malé, päťdverové SUV alebo vysoké jazdecké supermini.Po uvedení modelu Cupra Urban EV v roku 2025 sa plánujú aj autá značiek Volkswagen a Škoda využívajúce spomínanú platformu MEB Entry.

Lacnejšie výrobné náklady a menšie sady batérií automobilov na MEB Entry znamenajú, že ceny automobilov ako Cupra Urban EV by mohli začať od približne 17 000 libier (zhruba 20 000 eur), keď sa začnú predávať v druhej polovici tohto desaťročia.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJAutoExpress
Predchádzajúci článokRenault Limo elektrická limuzína, ku ktorej sa nedostane len tak hocikto
Nasledujúci článokOstré línie a futuristický dizajn. Oficiálne predstavenie novej KIA Sportage špeciálne pre Európu