Nová generácia triedy CLS konečne uzrela svetlo sveta a aj napriek uniknutým fotografiám jej prieméra zožala úspech.

Tretia generácia ikonického CLS sa od svojich koreňov príliš nevzdialila. Svoje pôvodné hodnoty vylepšila o novodobý dizajn automobilky. Autu dominuje veľká maska s obrovským logom a elegantné línie pozdĺž celého auta sa ladne spájajú v zadnej časti auta.

Mercedes samozrejme nezabudol na pohodlie cestujúcich, to je zabezpečené Dynamic Body Control s voľbou režimu Comfort, Sport a Sport+. Ďalej je na výber systém Air Body Control, jedná sa o vzduchový podvozok s variabilným nastavením tuhosti.

CLS dostalo značnú časť svojej výbavy z triedy S (ako je už v Mercedese zvykom). Základom sú LED svetlomety, bezpečnostné asistenčné systémy a mnohé dizajnové prvky interiéru. V interiéri nechýbajú priémiové materiály s decentným zdobením. V aute si môžete pomocou jedného zo šiestich programov vytvoriť špecifickú atmosféru podľa aktuálnej nálady. Auto sa po výbere už samo postará o osvetlenie, hudbu a nastavenia masážnych sedadiel.

Počas jazdi vám budú sekundovať asistenti brzdenia, udržanie jazdného pruhu, asistent varovania pred zrážkou. Interiér je z časti trieda S, no nemôžem tento výber Mercedesu vôbec zazlievať. Vašu pozornosť zaujme najnovší infotainment a touchpad v stredovej konzole. Zaujímavosťou je, že sedadlá sú vyrobené priamo pre túto modelovú radu a, že zadné sedačky sú tvarom rovnaké ako predné. Avšak auto si stále ponechalo svoj päť-miestny charakter a tak sa zadná lavica dá rozdeliť v pomere 40/20/40. Volant je dizajnovo(až na pár detailov) veľmi podobný tomu v triede S.

Premňa najzaujímavejším artiklom sú motory. Tie sú úplne nové a nechýba ani pohon všetkých štyroch kolies 4Matic. “Najmenší” je šestválcový dieslový 350d 4Matic o objeme 3l, výkone 282 koní a krútiacim momentom 600 Nm. Nasleduje šestválcový dieslový 400d 4Matic  taktiež o objeme 3l no výkon poskočí na 335 koní a krútiaci moment až na 700 Nm. Posledný je šestválcový benzínový 450 4Matic o objeme 3l ponúkne výkon 362(+21) koní a krútiaci moment 500(+250) Nm. Ten vie krátkodobo zvýšiť svoj výkon 21koní a 250Nm. O radenie sa postará 9st. automatická predovoka.

Mercedes-Benz CLS 2018: World Premiere Trailer

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokNový crossover Hyundai KONA už od 14 490 €!
Nasledujúci článokŽeny si vybrali Fiestu