Domov News Nová generácia Range Roveru je odhalená ešte pred premiérou, môže za to...

Nová generácia Range Roveru je odhalená ešte pred premiérou, môže za to únik

Unikli informácie o novom Range Rover piatej generácie, ktorý by mal byť odhalený budúci týždeň. Pozrite sa na ne spoločne s nami.

Značka testovala svoju novú vlajkovú loď  začiatkom tohto týždňa a potvrdila dátum odhalenia 26. októbra. Tieto nové a údajne uniknuté obrázky, ktoré kolujú na sociálnych sieťach, môžu ponúknuť pohľad na štýl nového auta zvonku aj zvnútra.

Evolúcia dizajnu

Početné špionážne zábery na ďalší Range Rover, ktorý prechádza hodnotením po celom svete poukázali na evolučný dizajnový jazyk. Na základe týchto obrázkov vidíme vozidlo s podobným tvarom prednej časti, maskou chladiča a svetlometov, aké sa používajú v súčasnej generácii radu Range Rover. Povrchová úprava však vyzerá oveľa plynulejšie ako predtým.

Impozantný profil automobilu zostáva, rovnako ako silná línia ramien a nová interpretácia zvislých detailov. Tieto detaily sa nachádzajú na predných dverách v blízkosti A-stĺpika. Zadná časť vozidla sa však transformuje. Vyzerá to ako nové zadné svetlo s plnou šírkou na dverách batožinového priestoru, ktoré v zadných rohoch auta prechádza na zvislý tvar osvetlenia.

Mnoho z najnovších modelov spoločnosti Land Rover prešlo na nový 11,4-palcový dotykový displej Pivi Pro. Spolu s infotainment systémom nový model vyzerá, že bude nasledovať svoj vzor aj vo svojom vnútri. Pričom integruje najnovšiu technológiu infotainmentu značky do palubnej dosky podľa podobného evolučného štýlu.

Nová platforma pre viac modelov

Už vieme, že nový model bude prvým vozidlom značky Land Rover na novej platforme MLA Flex. Táto platforma  bola navrhnutá tak, aby akceptovala hybridné a plne elektrické pohonné jednotky so spaľovacím motorom. Bude to jedno z troch automobilov, o ktorých vieme, že bude stáť práve na tejto platforme. Ďalšími budú úplne nový crossover Range Rover a Range Rover Sport. Možno si budeme musieť chvíľu počkať, kým sa dočkáme plne elektrického modelu. Očakávame, že príde v roku 2024.

Dlho sa hovorilo o tom, že Land Rover bude v novom modeli využívať motor od BMW. Počítalo sa s použítím 5,0-litrového prepĺňaného agregátu V8 s výkonom 557 koní. Miesto dostal modernejší 4,4-litrový turbodúchadlom preplňovaný osemvalec používaný vo verziách BMW X5 xDrive. Šesťvalcové naftové agregáty od predchodcu s mild-hybridnou technológiou pravdepodobne použijú aj v novej generácii tohto modelu.

 

Hýčkanie a opatera

Predchádzajúce a súčasné verzie modelu ponúkli kupujúcim priestranné usporiadanie s dávkou luxusu pre päť dospelých osôb. Tento komfort zostane zachovaný aj v prípade nového modelu. Verzie s dlhým rázvorom ponúknu posádke ešte väčšiu dávku priestrannosti a komfortu. Zatiaľ máme iba limitované informácie. Viac sa dozvieme už čoskoro po oficiálnej premiére 26.októbra.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 5

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJAutoExpress
Predchádzajúci článokBMW zdokonalilo svoju vrcholnú verziu M135i xDrive
Nasledujúci článokNórsky Iračan si kúpil vytúžené auto v Nemecku, Dánska polícia mu ho zhabala