Domov News Od autonómnych áut až po stavebné stroje. Doosan Concept-X futuristický bager

Od autonómnych áut až po stavebné stroje. Doosan Concept-X futuristický bager

Ošiaľ aký spôsobila Tesla so svojim autopilotom zamával s viacerými výrobcami. Juhokórejský výrobca rýpadiel sa tiež nechal inšpirovať a predstavil koncept svojho autonómneho bagra Doosan Concept-X.

Síce bager nie je dopravný prostriedok, v ktorom by človek očakával autonómne riadenie, spoločnosť Doosan infracore si razí svoju myšlienku. Tento juhokórejský výrobca predstavil svoju štúdiu Concept-X, ktorej dominuje predovšetkým bez kabínový bager ovládaný na diaľku pomocou 5G siete.

Doosan Concept-X
Futuristický dizajn. 

Pri pohľade na tento bager vám ihneď napadne, že je ako vystrihnutý z nejakého sci-fi filmu. Za toto si celé riešenie vyslúžilo prestížne ocenenie za dizajn. Hneď na začiatku si všimnete zaoblené tvary, farebné kombinácie ako z vesmíru a efektné líniové osvetlenie. Futuristický vzhľad podčiarkuje aj absencia akejkoľvek kabíny, nakoľko obsluha nepotrebuje prítomnosť človeka.

Doosan Concept-X
Predovšetkým bezpečnosť.

Hlavnými výhodami tohto autonómneho bagra sú bezpečnosť, produktivita, presnosť a kvalita. Riadenie pomocou 5G sietí umožňuje realizovať všetky stavebné práce výhradne pomocou strojov, bez prítomnosti človeka. Ľudia sa tak môžu sústrediť na oveľa dôležitejšie a zložitejšie úlohy na stavenisku budúcnosti.

Doosan Concept-X
Prvý svojho druhu. 

Aj napriek tomu, že v oblasti stavebníctva už boli predstavené určitým spôsobom bezobslužné stroje, Doosan Concept-X je prvým svojho druhu. Projekt zahŕňa veľkú škálu technológií štvrtej priemyslovej revolúcie. Stroj zvládne rozpoznávať obraz, kognitívne/riadiace technológie, autonómne riadenie, 3D preskúmavanie územia pomocou dronov alebo ovládanie pomocou 5G.

Doosan Concept-X
V dohľadnej dobe.

Spoločnosť plánuje svoj Concept-X komercializovať do roku 2025. Už od roku 2018 spolupracujú s firmou LG U+, kedy ako prví na svete predstavili technológiu diaľkového ovládania na báze 5G. Prezident a generálny riaditeľ spoločnosti Doosan, Dongyoun Shon vyhlásil, že Concept-X nie je len bezobslužná technológia, skôr integruje viac najmodernejších technológií, ktoré dokážu okamžite reagovať na zmeny, ktoré môžu na stavenisku súčasne nastať. Podľa neho sa novinka stane technológiou zameranou na človeka, ktorá neprináša len pozoruhodné zlepšenie v oblasti ekonomiky a bezpečnosti, ale taktiež vytvára viac pracovných miest v high-tech odvetviach.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 1

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJhyundai-di.com
Predchádzajúci článokSmart vstupuje do novej éry. Predstavil svoj nadčasový crossover Concept 1
Nasledujúci článokNissan Leaf má svoje dni spočítané a nahradí ho crossover. Otázka znie kedy