Domov News Kompaktné SUV T-Roc prešlo modernizáciou. Vylepšení sa dočkal aj interiér

Kompaktné SUV T-Roc prešlo modernizáciou. Vylepšení sa dočkal aj interiér

Automobilka Volkswagen opäť modernizovala svoj model. Tentokrát sa jedná o model T-Roc. Prináša nový vzhľad a aj upravený interiér. Nechýba ani vrcholná verzia R.

Vylepšený dizajn a nové technológie dostali aj verzie T-Roc R či T-Roc Cabrio. Pri pohľade zvonku sú vidno decentne upravené svetlomety a predný nárazník. Predné svetlomety disponujú pozmenenou grafikou sú prepojené novým LED pásikom. Po novom sú predné svetlomety dodávané už štandardne s LED technikou a sú konfigurovateľné v najvyššej verzii ako IQ.LIGHT LED. Samozrejme disponujú matrix technológiou, čo znamená tiež novinku v prípade T-Rocu.

Zadná časť dostala úplne nové svetlomety, ktoré sú však tvarovo celkom podobné predchádzajúcim, predsa sa zmenila grafika svietenia. T-Roc navyše disponuje už aj dynamickými LED smerovkami. Odrazky v nárazníku tiež zmenili svoj dizajn v tvare prstencov. Dostupné budú vo výbave Life a Style. Obe výbavy prešli aj kompletnou premenou konfigurácie. T-Roc je po prvýkrát dostupný už aj vo výbave R-Line.

Aké prvky prevzal R-Line?

Môžeme si všimnúť iný vzhľad denného svietenia, ktoré sa presťahovalo na vrchné hlavné svetlomety. Hmlové svetlá sú umiestnené v spodnej časti nárazníku. Zadná časť T-Rocu R-Line a T-Rocu R pôsobí omnoho športovejším dojmom. Zásluhu na tom má hlavne svalnato tvarovaný zadný nárazník s výraznými otvormi na krajoch. R-Line a R majú však rozdielne koncovky výfukov. R verzia má reálne a za príplatok dokonca aj Akrapovič.  Okrem toho sa odlišujú dvojfarebným lakovaním zadného nárazníku v prípade R. Samozrejme aj farbou, označením po stranách predných blatníkov a na maske chladiča či veku kufra.

Výrazne vylepšený interiér

Väčšie zmeny modernizovaného T-Rocu sú viditeľné viac v interiéri. Na prvý pohľad ihneď zaujme voľne stojaci displej infotainmentu s orientáciou na vodiča. Nový panel klimatizácie je už dotykový v súlade so  súčasnými modelmi značky. Volič automatickej prevodovky taktiež dostal nový tvar. V novom interiéri môžeme nájsť ešte nový volant a dokonca digitálny kokpit už v štandardnej výbave. Obrazovka infotainmentu v závislosti od výbavy ponúka uhlopriečku až 9,2-palca pritom digitálny kokpit má až 10,25-palca. Zmenili sa aj použité materiály. Palubná doska je po novom vyrobená z mäkčených plastov. Pribudli nové ergonomické sedadlá spolu s novými poťahmi. Lišty palubnej dosky sú dostupné vo viacerých lakovaniach.

Motorizácie po modernizácii

T-Roc naďalej bude mať v ponuke bohatý výber motorizácií. Základom je motor 1.0 TSI s výkonom 81 kW. Silnejší benzínový štvorvalec je dostupný v dvoch verziách a obe s pohonom všetkých štyroch kolies. Nachádza sa tu obľúbený motor 1,5 TSI s výkonom 110 kW alebo 2.0-litrový motor s výkonom 140 kW až po vrcholovú verziu T-Roc R s výkonom 221 kW. Nechýbajú samozrejme ani naftové motorizácie 2,0 TDI s výkonom 85 alebo 110 kW aj s pohonom všetkých kolies 4MOTION. Takmer všetky motorizácie sú dostupné so 6-stupňovým manuálom alebo 7-stupňovým automatom.

Modernizovaný T-Roc by sa na našom trhu mal ukázať už na jar budúceho roka. Jeho ceny v Európe štartujú na sume 23 495€ a 31 850€ pre verzie s otvorenou strechou.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 1

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokHyundai predstavuje obdobnú nabíjaciu kartu ako Škoda, je lepšia?
Nasledujúci článokTEST Citroën C4 PureTech 155. Rodinné auto, ktoré nezaprie svoje korene